Ga naar inhoud
Home Lekdetektie
 • Lekdetectie

  Heb je het vermoeden dat er een lekkage in je huis is? Ga je een huis kopen of
  verkopen en wil je zeker weten dat er geen verborgen lekkages zijn? Schakel
  dan eens een professional in. Zelf een water lekkage opsporen is niet
  gemakkelijk, omdat de bron vaak uit het zicht ligt. Wanneer je gebruikmaakt
  van een lekdetectiebedrijf is de bron van een lekkage zo achterhaald. Jouw
  partner voor het uitvoeren van een betrouwbare en efficiënte lekdetectie
  service is Keuringsdienst Voor Wonen.

  Lekdetectie: wat is het?

  Lekdetectie is een methode om lekkages in waterleidingen, verwarmingssystemen,
  daken en muren op te sporen zonder hak-en breekwerk. Met behulp van
  geavanceerde apparatuur en technieken kunnen lekdetectiespecialisten de exacte
  locatie van de lekkage vinden, zodat deze snel en effectief kan worden verholpen.
  Vermoed je een lek? Trek dan tijdig aan de bel.

 • Vrijblijvende offerte aanvragen

  We nemen binnen 24 uur contact met je op om je aanvraag door te nemen.

Waarom is lekdetectie nodig?

Met het blote oog is een waterlekkage opsporen vaak lastig. Soms kan een lekkage in huis maandenlang of zelfs jaren onopgemerkt blijven. Vaak ondervind je er veel hinder van; door hardnekkige lekkages diep verscholen in een muur bijvoorbeeld. Een (on)zichtbare waterlekkage opsporen in een muur is nodig, omdat deze lekken leiden tot vochtplekken, schimmelvorming en uiteindelijk vaak ook tot aantasting van de constructie. Uiteraard wil je dit voor zijn. Gelukkig kunnen wij met behulp van lekdetectie de oorzaak van het lek achterhalen. Een lekkage opsporen in een muur is met onze innovatieve lekdetectie methoden zo gepiept. Maar ook op andere plekken vinden onze professionals de bron van een lekkage in een handomdraai. Wij zijn bekend met het opsporen van:

 • Lekkages aan cv-leidingen
 • Lekkages aan waterleidingen
 • Lekkages aan afvoerbuizen
 • Lekkages in muren
 • Lekkages in vloeren
 • Daklekkage

Voordelen van lekdetectie

Er zijn verschillende voordelen aan het inschakelen van Keuringsdienst Voor Wonen:

 1. Nauwkeurigheid: moderne lekdetectieapparatuur is heel secuur en kan zelfs de kleinste lekkages tot op de millimeter nauwkeurig opsporen.
 2. Snelheid: een lekkage opsporen in een muur, vloer, waterleiding of dak is zo gebeurd met onze snelle lekdetectiemethodes.
 3. Minimale overlast: doordat er geen destructief onderzoek nodig is, blijft de overlast voor bewoners tot een minimum beperkt.
 4. Kostenbesparing: door een lekkage snel op te sporen en te verhelpen, voorkom je verdere schade en bespaar je reparatiekosten.

Lekdetectie bij aan- of verkoop van een huis

Bij de aan- of verkoop van een huis is het belangrijk om zeker te weten dat er geen verborgen lekkages zijn. Waarom? Omdat niemand zit te wachten op onvoorziene kosten als koper. Ook voor de verkoper van een huis is het vervelend om na de overdracht nog claims aan je broek te krijgen. Onze lekdetectie service kan in dit geval uitkomst bieden. Met deze service maken we gebruik van speciale lekdetectie-apparatuur om zelfs de meest onzichtbare lekken op te sporen. Want, laten we eerlijk zijn; veel lekken kondigen zich niet aan met een plas op de vloer. Vaak is er meer nodig om het lek te ontdekken.

Methodes voor lekdetectie

Lekkages opsporen in een muur of op andere plekken is altijd nodig. Maar, hak- en breekwerk is hiervoor niet noodzakelijk. Breek dus zelf nooit muren, vloeren of
daken open, maar laat dit over aan een professional. Bij Keuringsdienst Voor Wonen hebben wij verstand van zaken. Wij maken gebruik van verschillende schadeloze methodes om lekkages op te sporen, namelijk:

 1. Infraroodtechnologie: met een infraroodcamera kunnen we temperatuurverschillen in muren en vloeren zichtbaar maken, wat kan duiden op een lekkage.
 2. Ultrasone detectie: door middel van ultrasone geluidsgolven kunnen we lekkages in leidingen en verwarmingssystemen opsporen.
 3. Traceergas: we brengen een onschadelijk traceergas in het leidingsysteem, waarna we de locatie van de lekkage kunnen opsporen met een gasdetector.
 4. Endoscopie: met een endoscoop, een flexibele camera, kunnen we lekkages in moeilijk bereikbare ruimtes opsporen.

Waarom kiezen voor Keuringsdienst Voor Wonen?

Keuringsdienst Voor Wonen staat garant voor een professionele en betrouwbare lekdetectie service. Ga je met ons in zee, dan kies je voor:

 1. Ervaring: onze lekdetectiespecialisten hebben jarenlange ervaring en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken.
 2. Kwaliteit: we maken gebruik van hoogwaardige apparatuur om lekkages snel en nauwkeurig op te sporen.
 3. Service: we bieden een snelle en efficiënte service, zodat je zo min mogelijk overlast ervaart.
 4. Garantie: we staan achter ons werk en bieden garantie op de uitgevoerde lekdetectie.

Ben je op zoek naar een betrouwbaar lekdetectiebedrijf om een lekkage in je huis op te sporen en deze correct uit te voeren? Neem dan contact op met Keuringsdienst Voor Wonen en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen.