Ga naar inhoud
Home Thermografische inspectie
 • Thermografische inspectie

  Thermografische inspectie woning: warmtescan van uw woning

  Niet alle gebreken aan een woning of bedrijfspand zijn op het eerste gezicht te zien. Er kunnen bijvoorbeeld warmtelekken ontstaan door beschadigde isolatie, of een waterlek door slijtage aan pijpleidingen. Worden deze problemen niet tijdig opgespoord, dan zijn er kostbare aanpassingen nodig. Door een thermografische inspectie, ook wel warmtescan genoemd, kunnen eventuele gebreken, gevaren en kansen voor verbetering tijdig opgespoord worden. Zo komt u niet voor verrassingen te staan en kunnen hoge kosten worden bespaard.

  Wat is een thermografische inspectie (warmtescan)?

  Een thermografische inspectie wordt ook wel een warmtescan genoemd. Het is één van de onderdelen die u kunt laten uitvoeren tijdens een bouwkundig onderzoek. Met een thermografisch onderzoek huis is het mogelijk om eventuele gebreken feilloos in kaart te brengen die op het eerste gezicht niet waarneembaar zijn. Door het tijdig signaleren kunnen onvoorziene werkzaamheden geminimaliseerd worden. Dit bespaart een hoop kosten.

  Warmtescan woning maken

  Bij een warmtescan woning wordt een analyse gemaakt waarbij temperatuurverschillen in kaart worden gebracht. Dit doet men met behulp van een thermografische camera (infrarood), ook wel een warmtebeeldcamera genoemd. Op basis van de temperatuurverschillen wordt geconstateerd wat het probleem is. Met een warmte scan kunnen we ook in kaart brengen wat er zich onder een oppervlak afspeelt, iets wat op het eerste gezicht niet te zien is. Door een nauwkeurige meting van verschillende temperaturen van oppervlakken kunnen we voor u het probleem vaststellen.

  Waarom een warmtescan huis maken?

  Er kunnen verschillende redenen zijn om een thermografische keuring uit te laten voeren. Bijvoorbeeld omdat u last heeft van lekkages, vochtplekken, warmteverlies of tocht in huis. Keuringsdienst voor Wonen kan voor u een warmtescan woning uitvoeren om deze problemen in kaart te brengen.

   

  Thermografisch onderzoek kan in de volgende gevallen worden toegepast:

  • Warmtelekken/koudebruggen. Koudebruggen en warmtelekken opsporen in gevels en daken. Deze ontstaan door ontbrekende/beschadigde isolatie of aanwezigheid van koudebruggen of tocht.
  • Waterlekken/lekkages. Lekken in het dak of lekkages in de gevel kunnen opgespoord worden. We controleren de vloerverwarming voor het opsporen van lekkage vloerverwarming.
  • In gevels kunnen vochtplekken ontstaan, bijvoorbeeld door optrekkend vocht of vochtdoorslag. Deze sporen we voor u op.
  • Overmatige warmteontwikkeling. Opsporen van overmatige warmteontwikkeling door bijvoorbeeld sterke isolatie.
 • Vrijblijvende offerte aanvragen

  We nemen binnen 24 uur contact met je op om je aanvraag door te nemen.
 • Voordelen van een thermografisch onderzoek

  Een thermografisch onderzoek of een warmte scan wordt door veel nieuwe en aanstaande huis- of pandeigenaren aangevraagd. En dat is niet zonder reden. Naast dat het problemen in kaart brengt kent een thermografische scan woning de volgende voordelen:

  • De meting is contactloos en neemt weinig tijd in beslag.
  • Alles wordt op foto vastgelegd waardoor u in het bezit bent van duidelijk bewijs.
  • U ontvangt een rapportage na de thermografische keuring.
  • De onderzoekskosten van een warmtescan woning zijn relatief laag.
 • Rapportage na thermografisch onderzoek woning

  Na de thermografische inspectie ontvangt u een overzichtelijke rapportage. Deze kunt u gebruiken om te bepalen waar preventief en/of correctief onderhoud nodig is.

Thermografische inspectie laten uitvoeren door Keuringsdienst voor Wonen

Denkt u een lekkage in huis te hebben? Of moet u veel stoken omdat er snel warmte verloren gaat in uw woning? Door een warmtescan huis maken kan opgespoord worden of er inderdaad sprake is van gebreken aan uw woning. Hiervoor bent u bij Keuringsdienst voor Wonen aan het juiste adres. Onze experts hebben jarenlange ervaring doordat zij een groot aantal inspecties hebben uitgevoerd voor zowel particulieren als vastgoedbeheerders. Wilt u ook met een gerust gevoel wonen of werken? Vraag dan direct een thermografische inspectie aan. Voor vragen kunt u gerust contact telefonisch contact opnemen of het contactformulier invullen.

Wij zijn werkzaam binnen een straal van 75 kilometer rondom Amsterdam. Zo kunnen wij snelheid en een aantrekkelijke prijs garanderen.

Warmtescan huis kosten

Zoals u hieronder in de tabel kunt lezen zijn de thermografisch onderzoek woning kosten niet standaard. Deze worden bepaald afhankelijk van de woning/pand en uw wensen. Vraag een offerte aan voor een kostenindicatie van een warmtescan laten maken.

OnderdeelToelichtingTarief
Thermografische inspectieWarmtebeeldcamera voor o.a. controle voor isolatie, vloerverwarming en koude bruggenOfferte