Veel gestelde vragen

U laat een bouwtechnische keuring uitvoeren op het moment dat u wilt overgaan tot aankoop van een woning. Wij adviseren om een aankoopkeuring uit te voeren bij woningen ouder dan 10 jaar of als u twijfels heeft over de technische staat. Indien gewenst worden onze rapporten geleverd met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) bijlage, zodat het rapport ook door de NHG wordt erkend. Wanneer u een nieuwbouwwoning aankoopt adviseren wij een opleverkeuring uit te laten voeren.
Indien de keuring is uitgevoerd om te voldoen aan de voorwaarden en normen van de Nationale Hypotheek Garantie en de hypotheek is verstrekt met Nationale Hypotheek Garantie, dan zijn de gemaakte kosten van de bouwkundige keuring aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.
Het is niet verplicht om aanwezig te zijn tijdens de inspectie. Het is echter wel handig; u krijgt dan al een mondelinge toelichting en bouwkundige tips.
De inspecteur is afhankelijk van de grote van de woning een uur tot anderhalf uur bezig op de woning geheel op te nemen..
U laat een Meerjaren Onderhoudsbegroting (MJOB) opmaken als u wilt weten wat de technische staat is van een appartementencomplex. Veelal zal de VvE de MJOB opmaken of verzorgen. In deze begroting kunt u lezen wat u of uw VvE moet begroten voor het onderhoud. Onze MJOB’s worden gemaakt voor 10, 15 of 30 jaar. Zo weet u voor een langere periode waar u aan toe bent.
U laat een opleverkeuring uitvoeren als u een nieuwbouwwoning heeft gekocht. Tijdens de opleverkeuring controleren wij de meer- en minderwerklijst en controleren wij de woning op gebruikte materialen en afwerking, zoals afgesproken in de opdracht of aanbieding van de aannemer.
Wij zijn telefonisch bereikbaar op:

ma – 08:00 – 20:00 uur
di – 08:00 – 20:00 uur
wo – 08:00 – 18:00 uur
do – 08:00 – 18:00 uur
vr – 08:00 – 18:00 uur
za – 09:00 – 13:00 uur

Wij zijn 24/7 bereikbaar per e-mail via info@keuringsdienstvoorwonen.nl

Keuringsdient voor Wonen, is een onafhankelijk bedrijf met ervaren ingenieurs, bouwkundige en adviseurs. Wij bieden onze diensten aan voor een heldere en eerlijke prijzen zonder verrassingen achteraf. Onze rapporten zijn duidelijk en overzichtelijk.
Als u niet tevreden bent over onze dienstverlening of product kunt u een klacht indienen. Deze klacht kunt u op twee manieren indienen.

Per post:

T.a.v. Keuringsdienst voor Wonen
Nieuwendammerdijk 526M14, 1023 BX Amsterdam

Per mail:

mailto:info@keuringsdienstvoorwonen.nl

 

Staat uw vraag er niet tussen?

Als u vraag hierboven niet staat kunt u altijd contact opnemen met ons.

Telefoon: 085-016 0440
of per mail: info@keuringsdienstvoorwonen.nl