Ga naar inhoud
Home Bouwkundige keuring
 • Bouwkundige keuring

  Een bouwkundige keuring is in veel gevallen onmisbaar. Bij de aankoop, verkoop en financiering van een woning. Hiermee krijgt u een goed beeld van de onderhoudssituatie en bouwkundige staat van de woning. Keuringsdienst voor Wonen heeft ervaren ingenieurs, bouwkundigen en adviseurs in dienst die u helpen om de staat van uw woning zeer gedetailleerd in kaart te brengen. Na uitvoering ontvangt u een duidelijk en overzichtelijk rapport van ons. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

  video-banner
  • Erkende NHG bouwkundige keuring
  • Handig bij aankoop onderhandelingen
  • Afspraak binnen 3 werkdagen
  • Bouwtechnisch rapport binnen 2 werkdagen na de inspectie
  • Spoedaanvraag mogelijk, levering binnen 24 uur
 • video-banner
kdvw-landingspage-sebas-mobiel kdvw-landingspage-sebas

Een bouwkundige keuring kan u vele voordelen opleveren. Zo kunnen vervelende discussies voorkomen worden.

Sebas Reinmann
Bouwkundig inspecteur
 • Wat is een bouwkundige keuring?

  Tijdens de bouwkundige keuring voeren we een visuele inspectie uit van de woning. Van de belangrijkste bouwkundige onderdelen bepalen we in welke conditie deze verkeren. De bevindingen worden vastgelegd in het bouwkundig rapport. Hierin vindt u ook foto’s, een kostenindicatie van achterstallig onderhoud en een indicatie van de kosten van onderhoud voor de komende 5 jaar.

  Waarom is een bouwkundige keuring nodig?

  Wanneer u een woning koopt, heeft u een bouwkundige inspectie nodig om de bouwtechnische staat vast te stellen. U wilt ten slotte weten hoe het gesteld is met de woning en welke kosten u in de toekomst kunt verwachten. Ook potentiële kopers zijn hier benieuwd naar als u de woning verkoopt.

  Met een bouwkundig rapport krijgt u een duidelijk inzicht in de onderdelen die al dan niet aan vervanging toe zijn. Ook geeft het meer zekerheid over de kosten van herstelwerkzaamheden die nodig zijn om het huis weer in goede staat te krijgen.

  Tot slot is een bouwkundige opname bijna altijd verplicht bij de financiering van een nieuwe woning. Het is dus zeker een waardevolle investering.

  Alle voordelen op een rij

  1. U staat sterker tijdens onderhandelingen over de vraagprijs.

  Als u precies weet hoe het met de bouwkundige staat van de woning gesteld is, weet u tot in detail waar verbeteringen nodig zijn. Hiermee kunt u de prijs van het pand wellicht naar beneden krijgen.

  2. De uitkomst van de bouwkundige keuring kan dienen als ontbindende voorwaarde in het (voorlopig) koopcontract.

  Als de verkopende partij verborgen gebreken heeft verzwegen, of hier simpelweg niets van wist, kunt u het (voorlopig) koopcontract laten ontbinden. Dankzij de keuring weet u exact waar de zwakke plekken in de woning te vinden zijn.

  3. De rapportage is geschikt voor hypotheken met NHG.

  Onze bouwkundige rapportages worden erkend door de Nationale Hypotheek Garantie (NHG), de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen en alle financiële instellingen die geregistreerd staan bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Zo heeft u extra zekerheid.

  4. Duidelijk overzichtelijk van alle gebreken van de woning.

  Met een bouwkundige keuring heeft u de harde feiten op een rij. Daar heeft u op meerdere momenten profijt van. Gebruik het rapport bijvoorbeeld als handleiding voor toekomstige verbouwplannen of als bewijsmateriaal om de verkopende partij te overtuigen.

  Hoe werkt een bouwkundige keuring?

  Tijdens de bouwkundige opname inspecteren wij de volgende onderdelen (indien van toepassing en/of toegankelijk): kruipruimte, draagconstructie en vloeren, buitengevels, kozijnen, ramen en deuren, dakconstructie, dakbedekking, pannen en bitumen, goten en dakdoorvoeren, interieurafwerking (plafonds, wanden en vloeren), keuken, badkamer en/of toilet, technische installatie, elektra, water, gas, cv, combiketel en/of geiser. Onze inspecteurs houden een vaste werkwijze aan en doorlopen de bouwtechnische keuring in 3 stappen. Het rapport krijgt u per mail toegestuurd binnen 2 werkdagen na de bouwkundige inspectie.

  Extra service voor meer zekerheid

  Naast de bouwkundige keuring bieden wij extra opties aan waarmee u nog meer zekerheid heeft over de woning:

  Extra optie 1: Thermografie / warmtebeeldcamera
  Heeft u vloerverwarming en wilt u weten of deze nog goed functioneert? Of ziet u vochtplekken en denkt u dat er sprake is van lekkage? Dat brengen wij in kaart door middel van thermografie.

  Met behulp van een warmtebeeldcamera meten we heel precies wat de temperaturen zijn. U ontvangt van ons een thermogram. Dit is een visuele weergave van de temperaturen op de desbetreffende plaatsen.

  Extra optie 2: NEN 2580 inmeten
  De informatie van de makelaar is niet altijd actueel. Wilt u zeker weten hoeveel vierkante meters u koopt? Dan kunnen wij het pand compleet voor u inmeten volgens NVM- en NEN 2580-richtlijnen.

  Extra optie 3: Specialistisch onderzoek
  Met specialistisch onderzoek zetten we een stapje extra bovenop de visuele inspectie. Hiermee achterhalen we bijvoorbeeld of de woning op de juiste manier geïsoleerd is. Ook kunnen we met deze specialistische bouwkundige keuring de fundering onderzoeken.

  Extra optie 4: Bouwkundige keuring en taxatie
  Taxatie is een mooie aanvulling als er toch al een bouwtechnische keuring plaatsvindt. Zo weet u direct wat het pand op dat moment waard is.

  Deze extra optie(s) kunt u vermelden tijdens de bestelling van uw bouwkundige inspectie. Wij plannen vervolgens een expert in die bij u op locatie komt.

  Wat kost een bouwkundige keuring?

  Bij bouwkundig adviesbureau Keuringsdienst voor Wonen zijn we altijd transparant over de kosten. De standaard bouwkundige keuring kosten vindt u in de tabel hieronder, net als de eventuele extra services. Goed om te weten: u betaalt bij ons altijd achteraf. Wij sturen de factuur mee met het bouwkundig rapport.

 • Ontvang altijd de beste offerte

  Bouwkundige keuring aanvragen

  • Vul hier de adresgegevens in van de woning waar de bouwkundige keuring gedaan dient te worden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze prijzen

OnderdeelToelichtingTarief
Bouwkundige keuringStandaard rapportvanaf €400,-
NEN 2580 inmetingExtravanaf €127,05-
Thermografische inpectie voor het controleren van de vloerverwarmingExtra€75,-
Rapportage per postExtra€25,-

Bouwkundige keuring aanvragen

Wilt u een bouwkundige inspectie aanvragen? Heeft u vragen over de extra diensten of bouwkundige keuring kosten? Neem dan gerust contact met ons op via 085 – 016 04 40 of vul het contactformulier in. Wij zijn werkzaam binnen een straal van 75 kilometer rondom Amsterdam. Zo kunnen we snelheid en een aantrekkelijke prijs garanderen.

Wat klanten over ons zeggen

Voor kleine en grote opdrachtgevers. Van enkele woningen tot groot commercieel vastgoed.

 • "Als adviseur ervaar ik de samenwerking met Van Roemburg erg prettig. Het zijn geen makelaars met als neventaak taxeren. Het zijn ervaren specialisten in het taxeren van woningen. Dit betekent snel en accuraat. Voor de financieringsaanvragen voor mijn cliënten is dit een grote must. Naast het taxeren doen zij ook andere zaken zoals de meerjarige onderhoudsplannen voor VVE’s."
 • “Van Roemburg Makelaardij, hedendaags bekend als Van Roemburg & Woning Diagnose taxeert al jaren voor ons. Dit naar volle tevredenheid. Wij zien Van Roemburg dan ook als een betrouwbare en professionele partij die zijn afspraken keurig nakomt.”
 • In deze drukke tijden lopen de spanningen flink op voor zowel koper als verkoper van onroerend goed. Bijna iedereen krijgt tegenwoordig al op voorhand te horen dat de deadline misschien niet gehaald gaat worden door de drukte. Gelukkig heeft van Roemburg & Woning Diagnose hier geen aandeel in. Alle dossiers worden vlot opgepakt en afspraken worden altijd nagekomen. Zeker een aanrader om van Roemburg & Woning Diagnose in te schakelen. Niet alleen door de snelle afhandeling maar ook nog eens door het scherpe tarief.
 • “Al enige jaren is Van Roemburg Makelaardij hedendaags bekend als Van Roemburg & Woning Diagnose, ons vaste taxatiebureau voor onze hypotheekdossiers in de regio Amsterdam. De samenwerking ervaren wij als zeer prettig. Met name de snelheid en flexibiliteit is goed en men komt de afspraken na.”
 • “We werken graag samen met VRWD, een afspraak inplannen is altijd snel gemaakt. Het contact met de opdrachtgevers verloopt ook soepel. De uitwerkingen van de tekeningen zijn goed en er wordt altijd meegedacht hoe we het zo optimaal mogelijk kunnen presenteren. Kortom een prettige samenwerking, de juiste prijs- kwaliteit verhouding en keurige plattegronden waar we mee kunnen werken.”

 • “Wij verstrekken geregeld opdrachten aan Van Roemburg & Woning Diagnose voor taxaties, het opstellen van plattegronden en/of energielabels. Zij zijn flexibel, efficiënt en hun diensten zijn scherp geprijsd. Wij zouden hen zeker aanraden.”
 • "Als adviseur ervaar ik de samenwerking met Van Roemburg erg prettig. Het zijn geen makelaars met als neventaak taxeren. Het zijn ervaren specialisten in het taxeren van woningen. Dit betekent snel en accuraat. Voor de financieringsaanvragen voor mijn cliënten is dit een grote must. Naast het taxeren doen zij ook andere zaken zoals de meerjarige onderhoudsplannen voor VVE’s."

  Trang Vo

  Rabobank

 • “Van Roemburg Makelaardij, hedendaags bekend als Van Roemburg & Woning Diagnose taxeert al jaren voor ons. Dit naar volle tevredenheid. Wij zien Van Roemburg dan ook als een betrouwbare en professionele partij die zijn afspraken keurig nakomt.”

  Vincent van der Meulen

  Ymere

 • In deze drukke tijden lopen de spanningen flink op voor zowel koper als verkoper van onroerend goed. Bijna iedereen krijgt tegenwoordig al op voorhand te horen dat de deadline misschien niet gehaald gaat worden door de drukte. Gelukkig heeft van Roemburg & Woning Diagnose hier geen aandeel in. Alle dossiers worden vlot opgepakt en afspraken worden altijd nagekomen. Zeker een aanrader om van Roemburg & Woning Diagnose in te schakelen. Niet alleen door de snelle afhandeling maar ook nog eens door het scherpe tarief.

  Richard Regeer

  De Hypotheek shop

 • “Al enige jaren is Van Roemburg Makelaardij hedendaags bekend als Van Roemburg & Woning Diagnose, ons vaste taxatiebureau voor onze hypotheekdossiers in de regio Amsterdam. De samenwerking ervaren wij als zeer prettig. Met name de snelheid en flexibiliteit is goed en men komt de afspraken na.”

  Bjorn Ernest

  Ernest Financiële Diensten

 • “We werken graag samen met VRWD, een afspraak inplannen is altijd snel gemaakt. Het contact met de opdrachtgevers verloopt ook soepel. De uitwerkingen van de tekeningen zijn goed en er wordt altijd meegedacht hoe we het zo optimaal mogelijk kunnen presenteren. Kortom een prettige samenwerking, de juiste prijs- kwaliteit verhouding en keurige plattegronden waar we mee kunnen werken.”

  Maurizio Hessels

  Midvast B.V.

 • “Wij verstrekken geregeld opdrachten aan Van Roemburg & Woning Diagnose voor taxaties, het opstellen van plattegronden en/of energielabels. Zij zijn flexibel, efficiënt en hun diensten zijn scherp geprijsd. Wij zouden hen zeker aanraden.”

  Gernant van Alphen

  Ramon Mossel Makelaardij