Ga naar inhoud
Home Bouwkundige keuring
 • Bouwkundige keuring

  Een bouwkundige keuring is bijna altijd verplicht bij de financiering van een nieuwe woning.

  Een bouwkundige keuring is bijna altijd verplicht bij de financiering van een nieuwe woning.

  video-banner
  • NHG erkende keuringen
  • De beste prijs-/kwaliteit verhouding
  • Handig bij aankoop onderhandelingen
  • Persoonlijke en klantvriendelijke service
  • Spoedaanvraag mogelijk, levering binnen 24 uur
 • video-banner
kdvw-landingspage-sebas-mobiel kdvw-landingspage-sebas

Een bouwkundige keuring kan u vele voordelen opleveren. Zo kunnen vervelende discussies voorkomen worden.

Sebas Reinmann
Bouwkundig inspecteur
 • Wilt u uw woning verkopen of juist een nieuwe woning kopen dan is een bouwtechnische keuring altijd aan te raden. Laat een woning keuring uitvoeren door bouwkundig adviesbureau Keuringsdienst voor Wonen. Wij geven u door middel van een bouwkundige keuring een goed beeld van de onderhoudssituatie en bouwkundige staat van de woning.

   

  Als onafhankelijk bedrijf heeft Keuringsdienst voor Wonen ervaren ingenieurs, bouwkundigen en adviseurs in dienst. Zij kunnen u helpen om de staat van uw woning tot in detail in kaart te brengen. U kunt bij ons terecht voor diverse diensten op bouwkundig gebied voor heldere en eerlijke prijzen zonder verrassingen achteraf. Na uitvoering van onze keuring krijgt u een duidelijk en overzichtelijk rapport van ons. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

  • Geen lidmaatschap nodig
  • Bouwkundig rapport erkend door NHG
  • Afspraak binnen 3 werkdagen
  • Bouwtechnisch rapport binnen 2 werkdagen na de inspectie

  Erkend door o.a. NHG

  Onze bouwkundige rapportages worden erkend door de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen, de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en alle financiële instellingen die geregistreerd staan bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Hier betaalt u niets extra’s voor!

  Waarom een bouwkundige keuring?

  Wanneer u een woning koopt of verkoopt, heeft u een bouwkundige keuring nodig om de bouwtechnische staat vast te stellen. U wilt ten slotte weten wat voor kosten u in de toekomst kunt verwachten.

   

  Ons bouwkundig rapport geeft u meer zekerheid over de kosten van herstelwerkzaamheden die nodig zijn om het huis weer in goede staat te krijgen. Bovendien weet u dankzij onze bouwkundige keuring precies hoe het gesteld is met de staat van de woning. U krijgt een duidelijk inzicht in de onderdelen die al dan niet aan vervanging toe zijn.

  Wat is een bouwkundige keuring?

  De naam zegt het al: tijdens de bouwkundige keuring wordt een visuele inspectie van de woning uitgevoerd. Van de belangrijkste bouwkundige onderdelen wordt bepaald in welke conditie deze verkeren en vastgelegd in het rapport.

   

  Na de bouwkundige keuring ontvangt u het bouwkundig rapport met de bevindingen; inclusief foto’s, een kostenindicatie van achterstallig onderhoud en een indicatie van de kosten van onderhoud voor de komende 5 jaar. Het rapport krijgt u binnen 2 werkdagen na de bouwkundige inspectie per mail toegestuurd.

  Voordelen van een bouwkundige keuring

  • De resultaten kunt u gebruiken om te onderhandelen over de vraagprijs

  Als u precies weet hoe het met de bouwkundige staat van de woning gesteld is, weet u tot in detail waar nog verbeteringen nodig zijn die de prijs van het pand wellicht naar beneden kunnen krijgen. U heeft de mening van een expert in handen, een investering die zichzelf makkelijk terugverdient.

  • De uitkomst van de bouwkundige keuring kan dienen als ontbindende voorwaarde in het (voorlopig) koopcontract

  Als de verkopende partij verborgen gebreken verzwegen heeft, of hier eenvoudigweg niets van wist, kunt u het (voorlopig) koopcontract laten ontbinden. Dankzij de keuring weet u exact waar de zwakke plekken in de woning te vinden zijn.

  • De rapportage is geschikt voor hypotheken met NHG

  Doordat onze bouwkundige rapportages erkend worden door de Nationale Hypotheek Garantie (NHG), de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen en alle financiële instellingen die geregistreerd staan bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM), kiest u voor extra zekerheid.

  • Overzichtelijk in kaart wat de gebreken zijn van de woning

  Of u het nu gebruikt als een handleiding voor uw toekomstige verbouwplannen of als bewijsmateriaal om de verkopende partij te overtuigen van uw gelijk, een bouwkundige keuring biedt u de harde feiten op een rij. Elk gebrek dat in de woning gevonden wordt, komt in het eindrapport te staan.

 • Vrijblijvende offerte aanvragen

 • Hoe werkt een bouwkundige keuring?

  Tijdens de bouwkundige keuring inspecteren wij de volgende onderdelen (indien van toepassing en/of toegankelijk) visueel voor u: kruipruimte, draagconstructie en vloeren, buitengevels, kozijnen, ramen en deuren, dakconstructie, dakbedekking, pannen en bitumen, goten en dakdoorvoeren, interieurafwerking (plafonds, wanden en vloeren), keuken, badkamer en/of toilet, technische installatie, elektra, water, gas, cv, combiketel en/of geiser.

  De bouwtechnische keuring in 3 stappen:

  1. De inspecteur komt op het afgesproken moment naar het pand dat u gekeurd wilt hebben.
  2. Door eerst een aantal vragen te stellen, haalt de inspecteur meer informatie boven tafel over het pand. Daarna volgt de inspectie van de woning, die gemiddeld een uur in beslag neemt.
  3. Na de inspectie op locatie werken wij het rapport op kantoor verder uit. U krijgt vervolgens het rapport digitaal toegestuurd, compleet met foto’s en duidelijke teksten.

   

  Zo eenvoudig is het! Lees de volledige uitleg, klik hier

  Meer zekerheid met een bouwtechnische keuring

  Wilt u meer zekerheid en een extra goede bouwtechnische keuring uitgevoerd hebben? Dat kan. Selecteer dan een van de onderstaande opties die wij u kunnen bieden:

   

  Extra optie 1: Thermografie / Warmtebeeldcamera
  Heeft u vloerverwarming en wilt u weten of deze nog goed functioneert? Ziet u vochtplekken en wilt u weten of het een lekkage is? Dan brengen wij door middel van thermografie de situatie in kaart voor u.

   

  Met behulp van een warmtebeeldcamera meten we heel precies wat de temperaturen zijn. U krijgt van ons een thermogram: een visuele weergave van de temperaturen op de desbetreffende plaatsen.

   

  Extra optie 2: NEN 2580 inmeten
  De cijfers van de makelaar zijn niet altijd helemaal actueel. Wilt u zeker weten hoeveel vierkante meters u koopt? Dan kunnen wij het pand compleet voor u inmeten volgens NVM- en NEN 2580-richtlijnen. Dat biedt u de zekerheid waar u naar zoekt.

   

  Extra optie 3: Specialistisch onderzoek
  Wilt u een onderzoek dat verder gaat dan alleen een visuele controle, bijvoorbeeld omdat u wilt weten wat de staat is van uw fundering of vraagt u zich af of de woning op de juiste manier geïsoleerd is? Dan geeft een specialistisch onderzoek antwoord op uw vragen.

   

  Extra optie 4: Bouwkundige keuring en taxatie
  Laat de woning meteen taxeren als er toch een bouwtechnische keuring plaatsvindt. Zo weet u ook direct wat het pand waard is op dit moment.

   

  Deze extra opties kunt u selecteren tijdens de bestelling van uw bouwkundige keuring. Als u interesse heeft in één van deze aanvullende diensten, dan selecteert u ze heel eenvoudig gedurende het bestelproces. Wij plannen vervolgens een expert in en zorgen dat u precies krijgt waar u om gevraagd heeft.

 • Vrijblijvende offerte aanvragen

  We nemen binnen 24 uur contact met je op om je aanvraag door te nemen.
 • Kosten bouwkundige keuring

  Wij begrijpen dat u graag vooraf duidelijk wilt weten wat de kosten zijn van een bouwkundige keuring. Zo kunt u immers goed voor uzelf afwegen of het de moeite en het geld waard is. Om die reden zijn wij altijd transparant over de kosten die u maakt voor de keuring.

   

  U betaalt bij ons altijd achteraf. U krijgt de factuur tegelijk met het bouwkundig rapport toegestuurd.

OnderdeelToelichtingTarief
Bouwkundige keuringStandaard rapportvanaf €399,-
NEN 2580 inmetingExtravanaf €127,05-
Thermografische inpectie voor het controleren van de vloerverwarmingExtra€75,-
Rapportage per postExtra€25,-

Wat klanten over ons zeggen

Voor kleine en grote opdrachtgevers. Van enkele woningen tot groot commercieel vastgoed.

 • "Als adviseur ervaar ik de samenwerking met Van Roemburg erg prettig. Het zijn geen makelaars met als neventaak taxeren. Het zijn ervaren specialisten in het taxeren van woningen. Dit betekent snel en accuraat. Voor de financieringsaanvragen voor mijn cliënten is dit een grote must. Naast het taxeren doen zij ook andere zaken zoals de meerjarige onderhoudsplannen voor VVE’s."
 • “Van Roemburg Makelaardij, hedendaags bekend als Van Roemburg & Woning Diagnose taxeert al jaren voor ons. Dit naar volle tevredenheid. Wij zien Van Roemburg dan ook als een betrouwbare en professionele partij die zijn afspraken keurig nakomt.”
 • In deze drukke tijden lopen de spanningen flink op voor zowel koper als verkoper van onroerend goed. Bijna iedereen krijgt tegenwoordig al op voorhand te horen dat de deadline misschien niet gehaald gaat worden door de drukte. Gelukkig heeft van Roemburg & Woning Diagnose hier geen aandeel in. Alle dossiers worden vlot opgepakt en afspraken worden altijd nagekomen. Zeker een aanrader om van Roemburg & Woning Diagnose in te schakelen. Niet alleen door de snelle afhandeling maar ook nog eens door het scherpe tarief.
 • “Al enige jaren is Van Roemburg Makelaardij hedendaags bekend als Van Roemburg & Woning Diagnose, ons vaste taxatiebureau voor onze hypotheekdossiers in de regio Amsterdam. De samenwerking ervaren wij als zeer prettig. Met name de snelheid en flexibiliteit is goed en men komt de afspraken na.”
 • “We werken graag samen met VRWD, een afspraak inplannen is altijd snel gemaakt. Het contact met de opdrachtgevers verloopt ook soepel. De uitwerkingen van de tekeningen zijn goed en er wordt altijd meegedacht hoe we het zo optimaal mogelijk kunnen presenteren. Kortom een prettige samenwerking, de juiste prijs- kwaliteit verhouding en keurige plattegronden waar we mee kunnen werken.”

 • “Wij verstrekken geregeld opdrachten aan Van Roemburg & Woning Diagnose voor taxaties, het opstellen van plattegronden en/of energielabels. Zij zijn flexibel, efficiënt en hun diensten zijn scherp geprijsd. Wij zouden hen zeker aanraden.”
 • "Als adviseur ervaar ik de samenwerking met Van Roemburg erg prettig. Het zijn geen makelaars met als neventaak taxeren. Het zijn ervaren specialisten in het taxeren van woningen. Dit betekent snel en accuraat. Voor de financieringsaanvragen voor mijn cliënten is dit een grote must. Naast het taxeren doen zij ook andere zaken zoals de meerjarige onderhoudsplannen voor VVE’s."

  Trang Vo

  Rabobank

 • “Van Roemburg Makelaardij, hedendaags bekend als Van Roemburg & Woning Diagnose taxeert al jaren voor ons. Dit naar volle tevredenheid. Wij zien Van Roemburg dan ook als een betrouwbare en professionele partij die zijn afspraken keurig nakomt.”

  Vincent van der Meulen

  Ymere

 • In deze drukke tijden lopen de spanningen flink op voor zowel koper als verkoper van onroerend goed. Bijna iedereen krijgt tegenwoordig al op voorhand te horen dat de deadline misschien niet gehaald gaat worden door de drukte. Gelukkig heeft van Roemburg & Woning Diagnose hier geen aandeel in. Alle dossiers worden vlot opgepakt en afspraken worden altijd nagekomen. Zeker een aanrader om van Roemburg & Woning Diagnose in te schakelen. Niet alleen door de snelle afhandeling maar ook nog eens door het scherpe tarief.

  Richard Regeer

  De Hypotheek shop

 • “Al enige jaren is Van Roemburg Makelaardij hedendaags bekend als Van Roemburg & Woning Diagnose, ons vaste taxatiebureau voor onze hypotheekdossiers in de regio Amsterdam. De samenwerking ervaren wij als zeer prettig. Met name de snelheid en flexibiliteit is goed en men komt de afspraken na.”

  Bjorn Ernest

  Ernest Financiële Diensten

 • “We werken graag samen met VRWD, een afspraak inplannen is altijd snel gemaakt. Het contact met de opdrachtgevers verloopt ook soepel. De uitwerkingen van de tekeningen zijn goed en er wordt altijd meegedacht hoe we het zo optimaal mogelijk kunnen presenteren. Kortom een prettige samenwerking, de juiste prijs- kwaliteit verhouding en keurige plattegronden waar we mee kunnen werken.”

  Maurizio Hessels

  Midvast B.V.

 • “Wij verstrekken geregeld opdrachten aan Van Roemburg & Woning Diagnose voor taxaties, het opstellen van plattegronden en/of energielabels. Zij zijn flexibel, efficiënt en hun diensten zijn scherp geprijsd. Wij zouden hen zeker aanraden.”

  Gernant van Alphen

  Ramon Mossel Makelaardij