Ga naar inhoud
Home Bouwkundige keuring
 • Bouwkundige keuring

  Een bouwkundige keuring is in veel gevallen onmisbaar. Bij de aankoop, verkoop en financiering van een woning. Hiermee krijg je een goed beeld van de onderhoudssituatie en bouwkundige staat van de woning. Keuringsdienst voor Wonen heeft ervaren ingenieurs, bouwkundigen en adviseurs in dienst die jou helpen om de staat van je woning zeer gedetailleerd in kaart te brengen. Na uitvoering ontvang je een duidelijk en overzichtelijk rapport van ons. Zo weet je precies waar jij aan toe bent. Ben jij benieuwd naar de bouwkundige staat van jouw (toekomstige) woning?

  video-banner
  • Erkende NHG bouwkundige keuring
  • Handig bij aankoop onderhandelingen
  • Afspraak binnen 3 werkdagen
  • Bouwtechnisch rapport binnen 2 werkdagen na de inspectie
  • Spoedaanvraag mogelijk, levering binnen 24 uur
  8.9 / 10
 • video-banner
kdvw-landingspage-sebas-mobiel kdvw-landingspage-sebas

Een bouwkundige keuring kan vele voordelen opleveren. Zo kunnen vervelende discussies voorkomen worden.

Sebas Reinmann
Bouwkundig inspecteur
 • Wat is een bouwkundige keuring?

  Wanneer je een huis koopt of gaat verbouwen, willen jij en de hypotheekverstrekker weten wat de staat is van het huis. Een bouwkundige keuring kan hiervoor vereist worden. Een bouwkundige keuring is een inspectie van een gebouw door een onafhankelijk bouwtechnisch expert om de technische staat en eventuele gebreken vast te stellen. Tijdens de bouwtechnische keuring voeren onze specialisten een visuele inspectie uit van de woning. Van de belangrijkste bouwkundige onderdelen bepalen we in welke conditie deze verkeren. De bevindingen worden vastgelegd in het bouwkundig rapport. Hierin worden ook de foto’s, een kostenindicatie van achterstallig onderhoud en een indicatie van de kosten van onderhoud voor de komende 5 jaar vastgelegd.

  gemiddelde-beoordeling

  Waarom is een bouwtechnische keuring nodig?

  Wanneer je een woning koopt, heb je een bouwkundige inspectie nodig om de bouwtechnische staat vast te stellen. Je wilt tenslotte weten hoe het gesteld is met de woning en welke kosten je in de toekomst kunt verwachten. Ook potentiële kopers zijn hier benieuwd naar als je de woning verkoopt.

   

  Met een bouwkundig rapport krijg je een duidelijk inzicht in de onderdelen die al dan niet aan vervanging toe zijn. Ook geeft het meer zekerheid over de kosten van herstelwerkzaamheden die nodig zijn om het huis weer in goede staat te krijgen. Niet te vergeten is een bouwkundige opname bijna altijd verplicht bij de financiering van een nieuwe woning. Het is dus zeker een waardevolle investering.

  Alle voordelen op een rij

  • Een sterkere positie tijdens onderhandelingen omtrent de vraagprijs
   Als je precies weet hoe het met de bouwkundige staat van de woning gesteld is, weet je tot in detail waar verbeteringen nodig zijn. Dit biedt de mogelijkheid om de prijs van het pand wellicht te verlagen.

   

  • Uitkomst van de bouwtechnische keuring kan dienen als ontbindende voorwaarde in het (voorlopig) koopcontract
   Als de verkopende partij verborgen gebreken heeft verzwegen, of hier simpelweg niets van wist, kun je het (voorlopig) koopcontract laten ontbinden. Dankzij de keuring weet je exact waar de zwakke plekken in de woning te vinden zijn.

   

  • Een geschikte rapportage voor hypotheken met NHG
   Onze bouwkundige rapportages worden erkend door de Nationale Hypotheek Garantie (NHG), de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen en alle financiële instellingen die geregistreerd staan bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Zo heb je extra zekerheid.

   

  • Duidelijk overzichtelijk van alle gebreken van de woning

  gemiddelde-beoordeling

  Waarop wordt het huis gekeurd?

  Wanneer je een huis verkoopt, ben je verplicht de gebreken te noemen waarvan je op de hoogte bent. Dit heet de mededelingsplicht. De koper daarentegen heeft een onderzoeksplicht. De koper wil tenslotte zeker weten dat de staat van het huis daadwerkelijk is zoals hij verwacht.

   

  De bouwkundig keurder let op zaken die met het blote oog te inspecteren zijn. Hij zal dus geen gaten boren, platen van de muren trekken of vloeren openbreken. Het huis zal niet worden beschadigd. De keurder heeft genoeg ervaring en kennis om een goed beeld te vormen van de staat van het huis. Hij zal kijken naar:

  • de aanwezigheid van asbest;
  • de constructie van het huis;
  • de technische situatie van kozijnen, vloeren, etc;
  • de aanwezigheid van ongenode gasten als boktor of houtworm.

  In het rapport zal ook staan wat de kosten ongeveer zijn wanneer verbeterpunten worden aangepakt en een schatting van de kosten die de komende jaren zullen ontstaan.

  Hoe werkt een bouwkundige keuring bij Keuringsdienst voor Wonen?

  Onze inspecteurs houden een vaste werkwijze aan en doorlopen de bouwtechnische keuring in 3 stappen. Het rapport krijg je per mail toegestuurd binnen 24 uur na de bouwkundige inspectie. Bij Keuringsdienst voor Wonen kun je altijd rekenen op het snel afhandelen van jouw opdracht – en dat voor een aantrekkelijke prijs en met een persoonlijke en professionele service.

  Extra service voor meer zekerheid bij jouw woning

  Naast de bouwkundige keuring bieden wij extra opties aan waarmee je nog meer zekerheid hebt over de woning. Wij zetten graag de extra opties voor jou op een rijtje:

  • Thermografie / warmtebeeldcamera: wanneer jij een vloerverwarming hebt en wilt weten of deze nog goed functioneert of bang bent dat er sprake is van een lekkage, kunnen wij dit voor jou in kaart brengen middels thermografie.
  • NEN 2580 inmeten: wil jij zeker weten hoeveel vierkante meters je koopt? Dan kunnen wij het pand compleet voor jou inmeten volgens NVM- en NEN 2580-richtlijnen.
  • Specialistisch onderzoek: net wat meer achterhalen of de woning op de juiste manier is geïsoleerd? Dan kun je naast een bouwtechnische keuring kiezen voor een specialistisch onderzoek. Ook kan hiermee de fundering onderzocht worden.
  • Bouwkundige keuring en taxatie: een andere mooie aanvulling is de taxatie van je huis, zodat je direct achterhaald wat het pand op dat moment waard is.

  Deze extra optie(s) kun je vermelden tijdens de bestelling van jouw bouwkundige inspectie. Wij plannen vervolgens een expert in die bij jou op locatie komt. Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontdek de mogelijkheden voor jouw woning.

  gemiddelde-beoordeling

  Wat zijn de kosten bij een bouwkundige keuring?

  Bij bouwkundig adviesbureau Keuringsdienst voor Wonen zijn we altijd transparant over de kosten van een bouwkundige keuring. De standaard bouwkundige keuring kosten vind je in de tabel hieronder, net als de eventuele extra services. Goed om te weten: je betaalt bij ons altijd achteraf. Wij sturen de factuur mee met het bouwkundig rapport.

 • Ontvang altijd de beste offerte

  Ja, ik wil een bouwkundige keuring aanvragen

  • Vul hier de adresgegevens in van de woning waar de bouwkundige keuring gedaan dient te worden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Onze prijzen voor een bouwkundige keuring

OnderdeelToelichtingTarief
Bouwkundige keuringStandaard rapportvanaf €425,-
NEN 2580 inmetingExtravanaf €127,05-
Thermografische inpectie voor het controleren van de vloerverwarmingExtra€75,-
Rapportage per postExtra€25,-

Aftrekbaar of niet?

Het is begrijpelijk dat zowel jij als de hypotheekverstrekker graag willen achterhalen of het geld dat geïnvesteerd gaat worden goed wordt besteed. Vooral om er natuurlijk zeker van te zijn dat het huis waarvoor jij een hypotheek krijgt verstrekt, geen bouwtechnische gebreken heeft. Wanneer je voldoet aan de eisen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG), zijn de kosten voor het onderzoek aftrekbaar. De eisen zijn:

 • De woning die je wilt aankopen is van 1940 of ouder.
 • De woning is getaxeerd en uit het rapport blijkt dat er advies is gegeven tot een bouwkundige keuring.
 • De verbouwingskosten worden geschat op meer dan 10% van de verkoopwaarde.

 

Voldoet jouw situatie aan bovenstaande eisen? Dan kun je de kosten van het bouwkundig rapport opgeven aan de belastingdienst. De kosten van een bouwkundig onderzoek hangen af van of je een woning wilt kopen, verkopen of verbouwen. De kosten worden berekend op basis van de oppervlakte van het huis. Hoe groter het huis, hoe hoger de kosten.

Bouwkundige keuring aanvragen

Wil jij een bouwkundige inspectie aanvragen? Heb je vragen over de extra diensten of bouwkundige keuring kosten? Neem dan gerust contact met ons op via 085 – 016 04 40 of vul het contactformulier in. Wij zijn werkzaam binnen een straal van 75 kilometer rondom Amsterdam. Zo kunnen we snelheid en een aantrekkelijke prijs garanderen. Ons team van specialisten staat klaar voor jouw bouwtechnische keuring.

Alle specialismen onder één dak

Naast een bouwkundige keuring kun je ook bij ons terecht voor andere diensten omtrent het (ver)kopen van een woning, waaronder een energielabel, een omgevingsvergunning, een NEN 2580 meting en een taxatie voor je huis. Hulp nodig voor een bouwkundig onderzoek of een MJOP? Ook dan staan de experts van Keuringsdienst voor Wonen voor je klaar. Neem contact met ons op; wij komen graag tot de beste oplossing voor jouw woning.

Wat klanten over ons zeggen

Voor kleine en grote opdrachtgevers. Van enkele woningen tot groot commercieel vastgoed.

 • reviews De perfecte partner voor accurate taxaties en financieringsaanvragen

  "Als adviseur ervaar ik de samenwerking met Van Roemburg erg prettig. Het zijn geen makelaars met als neventaak taxeren. Het zijn ervaren specialisten in het taxeren van woningen. Dit betekent snel en accuraat. Voor de financieringsaanvragen voor mijn cliënten is dit een grote must. Naast het taxeren doen zij ook andere zaken zoals de meerjarige onderhoudsplannen voor VVE’s."
 • reviewsUw betrouwbare partner in taxaties - professioneel en afspraak is afspraak

   “Van Roemburg Makelaardij, hedendaags bekend als Van Roemburg & Woning Diagnose taxeert al jaren voor ons. Dit naar volle tevredenheid. Wij zien Van Roemburg dan ook als een betrouwbare en professionele partij die zijn afspraken keurig nakomt.”
 • reviews Stressvrije onroerend goed transacties in tijden van druk - snel, betrouwbaar en voordelig

  In deze drukke tijden lopen de spanningen flink op voor zowel koper als verkoper van onroerend goed. Bijna iedereen krijgt tegenwoordig al op voorhand te horen dat de deadline misschien niet gehaald gaat worden door de drukte. Gelukkig heeft van Roemburg & Woning Diagnose hier geen aandeel in. Alle dossiers worden vlot opgepakt en afspraken worden altijd nagekomen. Zeker een aanrader om van Roemburg & Woning Diagnose in te schakelen. Niet alleen door de snelle afhandeling maar ook nog eens door het scherpe tarief.
 • reviews “Al enige jaren is Van Roemburg Makelaardij hedendaags bekend als Van Roemburg & Woning Diagnose, ons vaste taxatiebureau voor onze hypotheekdossiers in de regio Amsterdam. De samenwerking ervaren wij als zeer prettig. Met name de snelheid en flexibiliteit is goed en men komt de afspraken na.”
 • reviews reviews

  “We werken graag samen met VRWD, een afspraak inplannen is altijd snel gemaakt. Het contact met de opdrachtgevers verloopt ook soepel. De uitwerkingen van de tekeningen zijn goed en er wordt altijd meegedacht hoe we het zo optimaal mogelijk kunnen presenteren. Kortom een prettige samenwerking, de juiste prijs- kwaliteit verhouding en keurige plattegronden waar we mee kunnen werken.”

 • reviews De flexibele, efficiënte en voordelige keuze voor taxaties, plattemgronden en energielabels

  “Wij verstrekken geregeld opdrachten aan Van Roemburg & Woning Diagnose voor taxaties, het opstellen van plattegronden en/of energielabels. Zij zijn flexibel, efficiënt en hun diensten zijn scherp geprijsd. Wij zouden hen zeker aanraden.”
 • reviews De perfecte partner voor accurate taxaties en financieringsaanvragen

  "Als adviseur ervaar ik de samenwerking met Van Roemburg erg prettig. Het zijn geen makelaars met als neventaak taxeren. Het zijn ervaren specialisten in het taxeren van woningen. Dit betekent snel en accuraat. Voor de financieringsaanvragen voor mijn cliënten is dit een grote must. Naast het taxeren doen zij ook andere zaken zoals de meerjarige onderhoudsplannen voor VVE’s."

  Trang Vo

  Rabobank

 • reviewsUw betrouwbare partner in taxaties - professioneel en afspraak is afspraak

   “Van Roemburg Makelaardij, hedendaags bekend als Van Roemburg & Woning Diagnose taxeert al jaren voor ons. Dit naar volle tevredenheid. Wij zien Van Roemburg dan ook als een betrouwbare en professionele partij die zijn afspraken keurig nakomt.”

  Vincent van der Meulen

  Ymere

 • reviews Stressvrije onroerend goed transacties in tijden van druk - snel, betrouwbaar en voordelig

  In deze drukke tijden lopen de spanningen flink op voor zowel koper als verkoper van onroerend goed. Bijna iedereen krijgt tegenwoordig al op voorhand te horen dat de deadline misschien niet gehaald gaat worden door de drukte. Gelukkig heeft van Roemburg & Woning Diagnose hier geen aandeel in. Alle dossiers worden vlot opgepakt en afspraken worden altijd nagekomen. Zeker een aanrader om van Roemburg & Woning Diagnose in te schakelen. Niet alleen door de snelle afhandeling maar ook nog eens door het scherpe tarief.

  Richard Regeer

  De Hypotheek shop

 • reviews “Al enige jaren is Van Roemburg Makelaardij hedendaags bekend als Van Roemburg & Woning Diagnose, ons vaste taxatiebureau voor onze hypotheekdossiers in de regio Amsterdam. De samenwerking ervaren wij als zeer prettig. Met name de snelheid en flexibiliteit is goed en men komt de afspraken na.”

  Bjorn Ernest

  Ernest Financiële Diensten

 • reviews reviews

  “We werken graag samen met VRWD, een afspraak inplannen is altijd snel gemaakt. Het contact met de opdrachtgevers verloopt ook soepel. De uitwerkingen van de tekeningen zijn goed en er wordt altijd meegedacht hoe we het zo optimaal mogelijk kunnen presenteren. Kortom een prettige samenwerking, de juiste prijs- kwaliteit verhouding en keurige plattegronden waar we mee kunnen werken.”

  Maurizio Hessels

  Midvast B.V.

 • reviews De flexibele, efficiënte en voordelige keuze voor taxaties, plattemgronden en energielabels

  “Wij verstrekken geregeld opdrachten aan Van Roemburg & Woning Diagnose voor taxaties, het opstellen van plattegronden en/of energielabels. Zij zijn flexibel, efficiënt en hun diensten zijn scherp geprijsd. Wij zouden hen zeker aanraden.”

  Gernant van Alphen

  Ramon Mossel Makelaardij

91% van onze klanten beveelt ons aan!

Op basis van 228 beoordelingen

 • K
  Keuringsdienstvoorwonen

  Keurig bedrijf om in te huren als onafhankelijke inspecteur voor oplevering nieuwbouwhuis. Wij hebben zowel bij de voorinspectie als bij de oplevering een bouwkundig inspecteur meegehad. In beide gevallen waren het inspecteurs met kennis van zaken en oog voor detail.

  Beveelt ons aan
 • K
  Keuringsdienstvoorwonen

  Keurig bedrijf om in te huren als onafhankelijke inspecteur voor oplevering nieuwbouwhuis. Wij hebben zowel bij de voorinspectie als bij de oplevering een bouwkundig inspecteur meegehad. In beide gevallen waren het inspecteurs met kennis van zaken en oog voor detail.

  Beveelt ons aan
 • K
  Keuringsdienstvoorwonen

  Keurig bedrijf om in te huren als onafhankelijke inspecteur voor oplevering nieuwbouwhuis. Wij hebben zowel bij de voorinspectie als bij de oplevering een bouwkundig inspecteur meegehad. In beide gevallen waren het inspecteurs met kennis van zaken en oog voor detail.

  Beveelt ons aan
8.9 / 10