Omgevingsvergunning

De omgevingsvergunning is één geïntegreerde vergunning voor de deelaspecten: bouwen, wonen, monumenten, ruimte, natuur en milieu. De omgevingsvergunning kan nodig zijn als een particulier of een bedrijf op een bepaalde plek iets wilt gaan slopen, (ver)bouwen, oprichten of gaan gebruiken.

Proces
1. U kunt vrijblijvend een offerte bij ons aanvragen. Deze ontvangt u meestal binnen 24 uur.
2. Na wederzijdse goedkeuring van de offerte, ontvangt u van ons een vragenlijst betreffende het bouwwerk.
3. Aan de hand van uw documentatie, tekenen wij de bestaande situatie en ontwerpen wij het nieuw te bouwen bouwwerk. Deze sturen wij u ter controle toe. U kunt eventuele wijzigingen hierin aanbrengen. Dit is volledig kosteloos.
4. Vervolgens maken wij een begeleidend schrijven voor de gemeente en gaan wij over tot het daadwerkelijke indienen van de vergunning. Wij zullen alle gemeentelijke vergunningspapieren voor u invullen.
5. Als de vergunning is ingediend bij de betreffende gemeente zullen wij fungeren als gemachtigde voor de aanvraag van de vergunning, zodat alle correspondentie betreffende de vergunning via ons verloopt en u er geen omkijken naar heeft. Daarbij sturen wij u wel alle stukken toe die zijn ingediend bij de gemeente.
6. De behandeltermijn van de gemeente voor een vergunning is 8 weken bij een standaard procedure en 26 weken bij een uitgebreide. Wij zullen u tussentijds op de hoogte houden over de gang van zaken.
7. Als de vergunning door de gemeente verleend is, krijgt u de gestempelde stukken en tekeningen toegezonden van de gemeente.
Met de ervaring die wij door de jaren heen hebben opgedaan, hebben wij een efficiënte werkwijze ontwikkelt. Hierdoor staan wij garant voor een goede kwaliteit. Belangrijk om te weten: het slagingspercentage met betrekking tot de doorgang van de vergunningen, is 99%.

Splitsing- of samenvoegingsvergunning
Vindt u uw woning te groot of bent u in het bezit van een groot pand, dan is het mogelijk een deel daarvan te verkopen. Om dit te kunnen doen heeft u een splitsingsvergunning nodig. Het aanvragen van een splitsingsvergunning is een zeer ingewikkelde en tijdrovende bezigheid. Keuringsdienst voor Wonen kan u bij dit proces helpen, wij nemen u alles uit handen, zodat u er geen omkijken naar heeft.
Naast het splitsen van een pand, is het ook mogelijk om een tweetal naast of boven elkaar gepositioneerde appartementen samen te voegen. Hier heeft u een samenvoegingsvergunning voor nodig. Wij kunnen u ook bij dit type vergunningen de helpende hand bieden.
Om een splitsings- of samenvoegingsvergunning aanvraag goed te laten verlopen is duidelijk bouwkundig tekenwerk absoluut noodzakelijk. Verder moet de splitsing of samenvoeging ook kadastraal doorgevoerd worden, zodat er losse appartementsrechten ontstaan. Dit gebeurt door middel van splitsings- of samenvoegingtekeningen. Keuringsdienst voor Wonen levert u bouwkundig tekenwerk, splitsings, en samenvoegingstekeningen van zeer hoge kwaliteit en conform de daarvoor geldende normen.

Constructie
Tijdens de aanvraag voor een omgevingsvergunning zal uw gemeente ook vragen om een constructieberekening en tekeningen. Middels deze constructieberekeningen en tekeningen zal moeten worden aangetoond of een gewijzigde of nieuw te plaatsen constructie voldoet aan de wettelijke eisen.
Keuringsdienst voor Wonen adviseert en test uw bouwplannen o.a. op de volgende punten:

• Berekeningen
• Tekeningen
• Wapening
• Belasting heipalen
• Fundering
• Vloeren
• Wanden
• Dak

Nadat is gebleken aan welke afmetingen de constructie van uw bouwplannen moet voldoen, moeten hier constructietekeningen van gemaakt worden. Deze tekeningen zijn de lijdraad voor het verder verloop van de bouw, het is dus belangrijk dat de tekeningen overzichtelijk en duidelijk zijn. Keuringsdienst voor Wonen kan u deze zekerheid bieden.

Onze prijzen

Onderdeel Tarief Bestellen
Omgevingsvergunning Prijs op aanvraag Offerte aanvragen