Ga naar inhoud
Home Verborgen gebreken huis
 • Verborgen gebreken huis

  Heeft u vragen over hoe het precies zit met de verborgen gebreken van uw huis? Laat een verborgen gebreken onderzoek uitvoeren door Keuringsdienst voor Wonen. Wij kunnen u helpen door middel van een gebrekenonderzoek uit te voeren.

  Verborgen gebreken huis: voordat de koop plaats vindt

  Onderzoeksplicht
  Wanneer u van plan bent een woning te kopen dan heeft de koper een onderzoeksplicht. Een bouwkundige keuring kan dan worden uitgevoerd om de bouwkundige staat van de woning te onderzoeken en te rapporteren.

   

  Mededelingsplicht
  Naast dat de koper een onderzoeksplicht heeft, heeft de verkoper ook een mededelingsplicht. Dit houdt in dat de eventuele verborgen gebreken van het huis gemeld moeten worden.

  Verborgen gebreken woning: na aankoop

  Nu kan het zijn dat u een woning heeft gekocht en ontdekt u na de koop van de woning dat er verborgen gebreken in het huis aanwezig zijn die vooraf niet zichtbaar waren of gemeld waren. Ook in dit geval kunt u een gebrekenonderzoek laten uitvoeren door Keuringsdienst voor Wonen. Wij kunnen voor u een onderzoek uitvoeren en een professionele rapportage maken.

  Verborgen gebreken nieuwbouw

  Als het gaat om een nieuwbouw huis is het mogelijk om een opleveringskeuring aan te vragen.

 • Vrijblijvende offerte aanvragen

  We nemen binnen 24 uur contact met je op om je aanvraag door te nemen.

Verborgen gebreken huis voorbeelden

Er zijn meerdere voorbeelden van verborgen gebreken. Een aantal voorkomende voorbeelden van verborgen gebreken in een huis zijn hieronder vermeld:

 • Lekkage
 • Vochtprobleem
 • Houtrot
 • Foutief uitgevoerde constructie
 • Houtaantasting in de vloerconstructie

Verborgen gebreken lekkage

Lekkage in een woning kan een hoop stuk maken. Wanneer ergens een lekkageplek is gevonden kan dit betekenen dat er tijdens of na de overdracht iets is veranderd in de bouwkundige staat van de woning. Keuringsdienst voor Wonen kan voor u een verborgen gebreken onderzoek uitvoeren om de oorzaak van de lekkage te onderzoeken en voor u de eventuele vervolg schade in kaart brengen.

Vochtproblemen

Ook vochtproblemen kunnen meerdere oorzaken hebben. De vochtproblemen kunnen wij voor u onderzoeken en verwerken in een rapportage. Voor meer informatie over vochtonderzoeken kunt u de pagina over vochtonderzoek bekijken.

Houtrot

Houtrot ontstaat indien hout langdurig wordt blootgesteld aan een bepaald vochtgehalte waardoor een schimmel gaat ontstaan en uitbreiden. De schimmel kan het hout aantasten en maakt het minder sterk. Ook voor houtrot kan Keuringsdienst voor Wonen een verborgen gebrekenonderzoek uitvoeren.

Foutief uitgevoerde constructie

Foutief uitgevoerde constructies kunnen voorkomen bij woningen. Foutieve constructies kunnen bijvoorbeeld verwerkt zijn in: de dakconstructie of geveldelen. Denk hierbij bijboorbeeld aan lateien of het niet aanbrengen van dilatatievoegen.
Het zijn veelal gebreken die moeilijk te zien zijn en heel vervelend omdat u niet hierop zit te wachten. Omdat elk gebrek anders is en een gebrek diverse oorzaken kan hebben is er niet één oplossing.

Verborgen gebreken onderzoek laten uitvoeren door Keuringsdienst voor Wonen

Keuringsdienst voor Wonen voert jaarlijks een groot aantal gebrekenonderzoeken uit voor particulieren, VvE en vastgoedbeheerders. Wilt u een verborgen gebreken onderzoek laten uitvoeren om alle verborgen gebreken van uw huis in kaart te brengen in een professionele rapportage? Dan kan Keuringsdienst voor Wonen u helpen! wij zijn werkzaam in een straal van 75 kilometer vanaf ons kantoor in Amsterdam. Hierdoor is snelheid en prijs gegarandeerd. Indien u buiten de straal van 75 kilometer woont kunnen wij u ook helpen. Hierbij is een kans dat het iets langer duurt voordat de afspraak ingepland kan worden en wij brengen reistijd in rekening. Voor de exacte kosten kunt u contact opnemen met een van uw adviseurs door middel van het het contactformulier of u kunt ons bellen op bovenstaand telefoonnummer.