Ga naar inhoud
Home Werkwijze

Werkwijze bouwkundige keuring

Hoe voert Keuringsdienst voor Wonen een bouwkundige keuring uit?

Stap 1: Bestellen bouwkundige keuring

U kunt via de website een: bouwkundige keuring: bestellen: of neem telefonisch contact met ons op via 085 – 016 04 40. U kunt aangeven wanneer u de keuring wilt laten plaats vinden en of u zelf bij de keuring aanwezig wilt zijn. Wij of u neemt contact op met de verkopende makelaar of verkoper zodat wij tijdens de inspectiedatum toegang hebben tot de woning. Wij kunnen binnen 3 dagen een afspraak inplannen (mits de verkopende partij ook kan) en binnen 2 werkdagen ontvangt u digitaal het bouwkundig rapport inclusief factuur.

 

Wilt u de afspraak wijzigen of annuleren?
U kunt de afspraak 48 uur voorafgaand aan de bouwkundige keuring kunt u de afspraak kosteloos wijzigen. U kunt de wijziging van de bouwkundige keuring doorgeven per email of via telefoonnummer 085-016 04 40.

 

Voorwaarden
Wanneer u de bouwkundige keuring besteld via Keuringsdienst voor Wonen, dan zijn de algemene voorwaarden van toepassing. U kunt hier: de algemene voorwaarden voor de bouwkundige keuring rustig op u gemak doornemen.

 

Stap 2: bouwtechnische keuring

Wilt u aanwezig zijn bij de keuring? Dat is mogelijk, u ontmoet een van onze bouwkundige adviseurs bij de woning dat gekeurd wordt. Indien u eventuele aandachtspunten hebben, dan verzoeken wij u om deze door te geven aan de bouwkundige. Zo kan er tijdens de inspectie extra aandacht worden gegeven aan de aandachtspunten. De bouwkundige zal op locatie de bouwkundige staat van de woning visueel inspecteren, in velen gevallen begint de bouwkundige boven in de woning en werkt per onderdeel naar de begane grond. De woning zal als eerst van binnen worden geïnspecteerd en vervolgens aan de buitenkant.

 

De keuring betreft een visuele bouwkundige keuring, dit houd in dat onze bouwkundigen geen meubels verschuift, ook zal er geen hak- en breekwerk uitvoeren zodat de eigenaar van de woning geen schade ondervindt. Tijdens de inspectie in de woning zal de inspecteur gebruik maken van diverse hulpmiddelen en gereedschappen. Zo beschikt de bouwkundige over een ladder dat 3,5 meter overbrugt om daken te inspecteren. De vochtmeter wordt gebruikt om mogelijke vochtproblemen te signaleren. Met een controlespiegel kunnen onder- en bovenzijden van bijvoorbeeld deuren/kozijnen (ook van een dakkapel) geïnspecteerd worden. Ook beschikt de bouwkundige over diverse zaklampen om donkere plekken in de woning als bijvoorbeeld kruipruimtes en zolderruimtes te verlichten en zichtbaar te maken voor volledige inspectie. De kruipruimte wordt geïnspecteerd mits deze toegankelijk en veilig toegankelijk is. Tijdens de inspectieronde door de woning kunt u gerust al uw vragen stellen aan de bouwkundige, ook voor advies voor eventuele verbouwingsplannen kunt u bij hem terecht. De bouwkundige geeft na afloop van de keuring een samenvatting van de geconstateerde gebreken.

 

Stap 3: bouwkundig rapport

Na de korte mondelinge toelichting bij de bouwkundige keuring stelt de bouwkundige een uitgebreid rapport op met daarin zijn bevindingen, de gevonden gebreken en de herstelkosten.

Binnen 48 uur na de keuring, met uitzondering van de zon- en feestdagen, ontvangt u dit bouwkundig rapport met factuur per e-mail.