Ga naar inhoud
Home Werkwijze

Werkwijze bouwtechnische keuring

Bij het kopen of verkopen van een woning kan een bouwtechnische keuring, ook wel bouwkundige keuring genoemd, erg waardevol zijn. Het uiteindelijke bouwkundige rapport dient een duidelijk overzicht te geven van de (technische) staat van de woning. De specialisten van Keuringsdienst voor Wonen doen dit al jaren op een doeltreffende manier. Wij zorgen dat het rapport helder is en in begrijpelijke taal wordt geschreven. Hieronder vertellen we u graag meer over onze werkwijze.

Voordelen technische keuring woning

  • Inzicht in verborgen gebreken van de woning;
  • Gemakkelijker onderhandelen over de vraagprijs;
  • Rapport dient als ontbindende voorwaarde in het (voorlopig) koopcontract;
  • Erkend door o.a. NHG;
  • Spoedaanvraag mogelijk, levering binnen 24 uur.

Stap 1: bestellen bouwtechnische keuring huis

U kunt via de website een keuring bestellen of contact met ons opnemen via 085 – 016 04 40. U kunt aangeven wanneer bouwtechnische keuring het beste voor u uitkomt en of u zelf bij de keuring aanwezig wilt zijn. Wij of u nemen contact op met de makelaar of verkoper, zodat wij tijdens de inspectiedatum toegang hebben tot de woning. Wij kunnen binnen 3 dagen een afspraak inplannen, mits de verkopende partij ook beschikbaar is. Binnen 2 werkdagen na de keuring ontvangt u digitaal het bouwkundig rapport, waarna enkele dagen later de factuur wordt verstuurd.

 

Afspraak wijzigen of annuleren
U kunt de afspraak binnen 48 uur voorafgaand aan de bouwtechnische keuring kosteloos wijzigen. Dit kunt u doorgeven per email of telefoon via 085-016 04 40.

 

Voorwaarden
Wanneer u de keuring bestelt via Keuringsdienst voor Wonen, dan zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Lees de algemene voorwaarden voor de bouwtechnische keuring op uw gemak door.

Stap 2: bouwtechnische keuring

Wanneer u aanwezig wilt zijn bij de keuring, ontmoet u een van onze bouwkundige adviseurs bij de betreffende woning. Mocht u aandachtspunten hebben, dan verzoeken wij u om deze door te geven aan de bouwkundige. Zo kan hier tijdens de inspectie extra aandacht aan worden gegeven. De bouwkundige zal op locatie de bouwkundige staat van de woning visueel inspecteren. Doorgaans begint de bouwkundige bovenin de woning en werkt per onderdeel naar de begane grond. De woning zal als eerst van binnen worden geïnspecteerd en vervolgens aan de buitenkant.

 

Bouwtechnische keuring waar op letten?
De keuring betreft een visuele bouwtechnische keuring. Dit houdt in dat onze bouwkundige geen meubels verschuift. Ook zal hij geen hak- en breekwerk uitvoeren zodat de eigenaar van de woning geen schade ondervindt. Tijdens de inspectie zal de inspecteur gebruikmaken van diverse hulpmiddelen en gereedschappen. Zo beschikt hij over een ladder die 3,5 meter overbrugt om daken te inspecteren. De veiligheid van het personeel staat altijd voorop! De vochtmeter wordt gebruikt om mogelijke vochtproblemen te signaleren. Met een controlespiegel kunnen onder- en bovenzijden van bijvoorbeeld deuren en kozijnen (ook van een dakkapel) geïnspecteerd worden. Daarnaast beschikt de bouwkundige over diverse zaklampen om donkere plekken in de woning te kunnen verlichten, zodat een volledige inspectie kan plaatsvinden. Denk aan kruipruimtes en zolderruimtes. De kruipruimte wordt geïnspecteerd vanaf de kruipruimte.

 

Tijdens de inspectieronde door de woning kunt u gerust al uw vragen stellen aan de bouwkundige. Ook voor advies voor eventuele verbouwingsplannen kunt u bij hem terecht. De bouwkundige geeft na afloop van de keuring een samenvatting van de geconstateerde gebreken.

Stap 3: bouwkundig rapport

Na de korte mondelinge toelichting bij de keuring stelt de bouwkundige een uitgebreid rapport op met daarin zijn bevindingen, de gevonden gebreken en de herstelkosten. Binnen 2 werkdagen na de keuring, met uitzondering van zon- en feestdagen, ontvangt u dit bouwkundig rapport met factuur per e-mail.

Kosten bouwtechnische keuring

De bouwtechnische keuring kosten bedragen vanaf €299, en bij een spoedaanvraag komt daar €50 bij. Om u extra zekerheid te bieden kunnen wij ook een NEN 2580 inmeting en thermografische inspectie uitvoeren. Op aanvraag kan er ook specialistisch onderzoek of een bouwkundig rapport met taxatie worden gerealiseerd. Taxaties worden alleen uitgevoerd in een straal van 20km rondom Amsterdam.
 
Wilt u een keuring aanvragen? Of heeft u vragen over de extra diensten en de bijbehorende bouwtechnische keuring kosten? Neem dan gerust contact met ons op via 085 – 016 04 40 of door het contactformulier in te vullen. Wij zijn werkzaam binnen een straal van 75 kilometer rondom Amsterdam. Zo kunnen we snelheid en een aantrekkelijke prijs garanderen.