Ga naar inhoud
Home Aankoopkeuring Huis
 • Aankoopkeuring Huis

  Sta je op het punt om een nieuwe woning te kopen? Stel jezelf dan altijd de volgende vraag: zijn er geen verborgen gebreken waar ik niet van weet? Een aankoop kan heel vervelend aflopen als er houtrot blijkt te zijn in de fundering, of er sprake is van betonrot. Laat daarom voor de koop altijd een aankoopkeuring uitvoeren. Dan weet je zeker dat het met de technische staat van de woning helemaal goed zit. Alles wat je moet weten over een aankoopkeuring lees je hieronder.

  Wat is een aankoopkeuring?

  Tijdens een aankoopkeuring laat je een onafhankelijke expert de woning inspecteren. Die expert kijkt naar de bouwtechnische staat van de woning. We noemen het daarom ook vaak de bouwtechnische keuring. Zijn er verborgen gebreken zoals houtrot, asbest, verzakkingen, slecht schilderwerk of een kapotte ventilatie? Dan komt dat tijdens een aankoopkeuring altijd aan het licht.

  Wat zijn de voordelen van een aankoopkeuring?

  Het laten uitvoeren van een aankoopkeuring, brengt een aantal belangrijke voordelen met zich mee: 

  • Je staat sterker tijdens onderhandelingen over de vraagprijs

  Zijn er gebreken aan de woning die na aankoop een investering vragen om op te lossen? Dan neem je dat mee in de onderhandelingen. Wellicht is het mogelijk om wat van de prijs af te krijgen. 

  • De bouwtechnische keuring is een ontbindende voorwaarde van het koopcontract

  Heeft de verkopende partij verborgen gebreken verzwegen of wisten ze er niets van? Dan tekende je mogelijk het koopcontract in goed vertrouwen, nog voor afronding van de keuring. Met de aankoopkeuring laat je het koopcontract ontbinden wanneer er sprake is van gebreken. 

  • De keuring is geschikt voor hypotheken met NHG

  De aankoopkeuring wordt erkend door de Nationale Hypotheek Garantie (NHG), de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen en alle financiële instellingen die geregistreerd staat bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). 

  • Je krijgt een duidelijk overzicht van de gebreken aan de woning

  Na een bouwtechnische keuring heb je een mooi overzicht in handen van de gebreken aan de woning. Gebruik het rapport voor toekomstige verbouwplannen of als bewijsmateriaal om de verkopende partij te overtuigen.

  Wat we controleren bij een aankoopkeuring van je woning

  Laat je een aankoopkeuring uitvoeren door Keuringsdienst van Wonen? Dan weet je zeker dat er niets is dat aan onze aandacht ontsnapt. We controleren de volgende onderdelen van de woning: 

  • Fundering, kruipruimte, draagconstructie en vloeren.
  • Buitengevels, kozijnen, ramen en deuren.
  • Dakconstructie, dakbedekking, pannen en bitumen, goten en dakdoorvoeren.
  • Interieurafwerking, plafonds, wanden en vloeren.
  • Keuken, badkamer en/of toilet.
  • Technische installatie, elektra, water en gas.
  • Cv-installatie, combiketel en/of geiser.

  Waarom Keuringsdienst van Wonen inschakelen bij een aankoopkeuring?

  Voor een zeer uitgebreide aankoopkeuring moet je dus bij Keuringsdienst van Wonen zijn. Maar er zijn nog meer redenen om bij ons je bouwtechnische keuring te laten uitvoeren:

  • Je krijgt een door de NHG erkende bouwkundige keuring.
  • Je ontvangt een rapport om te gebruiken tijdens de onderhandelingen.
  • Je maakt bij ons binnen 3 werkdagen een afspraak.
  • Je ontvangt het bouwtechnische rapport binnen 2 dagen na de inspectie.
  • Een spoedaanvraag is mogelijk. Levering van het rapport volgt dan binnen 24 uur. 

  Extra opties bij het aanvragen van een aankoopkeuring woning

  Wil je naast het standaardrapport nog meer zekerheid over de bouwkundige staat van de woning? Dat kan! Daarvoor hebben we een aantal extra opties. Daarmee krijg je meer inzicht in de staat van de woning en heb je meer zekerheid over het bod dat je uitbrengt.

  Extra optie 1: Thermografie / warmtebeeldcamera

  Indien er vloerverwarming in de woning ligt, controleren we met thermografisch onderzoek of deze nog goed functioneert. Daarnaast gaan we in het geval van vochtplekken op zoek naar de lekkage.

  Extra optie 2: NEN 2580 inmeten

  We meten de woning in om erachter te komen hoeveel vierkante meters je echt koopt. Dat inmeten doen we volgens de richtlijnen van het NVM en
  NEN 2580.

  Extra optie 3: Specialistisch onderzoek

  Bij een specialistisch onderzoek kijken we verder dan het oog reikt. We onderwerpen de fundering aan een uitgebreid onderzoek. En controleren of de isolatie van het huis op orde is.

  Extra optie 4: Taxaties

  Wil je weten wat de woning echt waard is? Dan onderwerpen we het huis aan een taxatie.

  Aankoopkeuring woning nodig? Neem contact met ons op!

  Sta je op het punt om een huis te kopen in (de buurt van) Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Alkmaar, Almere of Haarlem? En zoek je nog een betrouwbare partij voor het uitvoeren van een aankoopkeuring? Dan helpen we je bij Keuringsdienst voor Wonen graag! We zijn actief in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.

  Bel ons op het bovenstaande nummer, mail ons op info@keuringsdienstvoorwonen.nl of stuur een bericht via de website voor meer informatie.

 • Vrijblijvende offerte aanvragen

  We nemen binnen 24 uur contact met je op om je aanvraag door te nemen.