Ga naar inhoud
Home Bouwkundige keuring Almere
 • Bouwkundige keuring Almere

  Bouwkundige keuring laten uitvoeren in Almere

  Bij het kopen van een woning in Almere weten veel mensen niets af van de technische staat. Zonde, want hierdoor kun je voor onvoorziene kosten komen te staan. Een bouwkundige keuring met bouwkundig rapport biedt in dat geval uitkomst. Hiermee worden de kosten van eventuele herstelwerkzaamheden inzichtelijk gemaakt.

  Tijdens de keuring wordt de woning geïnspecteerd op de belangrijkste bouwkundige onderdelen. De conditie ervan wordt vervolgens vastgelegd in het rapport. Er worden foto’s gemaakt en toegevoegd aan het rapport. Ook wordt er een schatting gemaakt van de kosten omtrent het achterstallig onderhoud en het onderhoud voor de komende 5 jaar. Het rapport ontvang je binnen 2 werkdagen per mail.

  Woningen in Almere

  De eerste woningen in Almere werden opgeleverd in 1976. We kunnen dus spreken van een vrij nieuwe stad. Er is wel een duidelijk verschil te zien tussen de oudste en de nieuwste woonwijken. In de jaren zeventig richtte men zich op gelijkvormigheid en functionaliteit, terwijl in de jaren negentig de trend van exclusieve en opvallende woningen opkwam. In de relatief nieuwe woningen zul je sneller moderne technieken tegenkomen zoals vloerverwarming. Het is daarom raadzaam om een bouwkundige keuring uit te voeren om te checken of deze nog naar behoren functioneert.

  Bouwkundige keuring Almere & NHG

  Hoewel we een bouwkundig rapport aanraden is het niet verplicht. Toch kan er om gevraagd worden door een hypotheekverstrekker. Bijvoorbeeld wanneer je een NHG-hypotheek wilt aanvragen. Onze rapportages worden erkend door de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen, de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en alle financiële instellingen die geregistreerd staan bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Het rapport kan ook verplicht zijn wanneer er achterstallig onderhoud wordt vastgesteld bij de taxatie.

  Waar wordt op gecontroleerd?

  Onze inspecteur bekijkt tijdens de bouwkundige keuring de volgende onderdelen (indien van toepassing en/of toegankelijk).

  Hoe gaan wij te werk?

  Wanneer je een bouwkundige keuring aanvraagt gaan wij uit van de volgende werkwijze. Nadat er een afspraak is gemaakt ontmoet je de bouwtechnische inspecteur op de afgesproken datum voor het huis. De lijst met belangrijke bouwkundige onderdelen wordt met je doorgelopen. Tevens is het mogelijk om antwoord te krijgen op jouw vragen. Een keuring neemt ongeveer 1,5 uur in beslag. Ten slotte krijg je een rapport waarin alles staat gedocumenteerd. Handig als je een NHG-hypotheek wilt aanvragen of bij de koopwaarde onderhandeling.

  Bouwkundige keuring Almere – de voordelen

  • Je staat sterker in jouw schoenen wanneer je onderhandelt over de prijs
  • De resultaten dienen als ontbindende voorwaarde in het voorlopig koopcontract
  • Met een bouwkundig rapport kun je een NHG-hypotheek afsluiten
  • Overzichtelijk rapport met daarin alle gebreken van de woning

  Meer zekerheid nodig?

  Extra optie 1: Thermografie / Warmtebeeldcamera

  • Heb je verwarming onder de vloer en ben je benieuwd of deze nog goed functioneert? Dat kan achterhaalt worden met thermografie.
  • Deze methode is ook handig om lekkages op te sporen. Daarnaast wordt het steeds belangrijker om energiezuinig te wonen. We kunnen met thermografie achterhalen hoe het gesteld is met de isolatie van het huis. Eventuele gebreken kunnen worden aangepakt zodat er minder energie nodig is om het huis te verwarmen.

   

  Extra optie 2: NEN 2580 inmeten

  • Ben je niet zeker van het aantal m2 dat je gaat kopen? Met behulp van inmeten krijg je hier zekerheid over. Het inmeten wordt gedaan volgens de NVM en NEN 2580 richtlijnen.

   

  Extra optie 3: Specialistisch onderzoek

  • Het specialistische onderzoek is als het ware een verlengstuk van een bouwkundig onderzoek. Tijdens deze keuring wordt er zowel aandacht besteed aan de visuele controle, de staat van de fundering en hoe goed de woning geïsoleerd is.

   

  Extra optie 4: Taxatie

  • Benieuwd naar de waarde van de woning? Met een taxatie weet je het!

  Deze extra opties kun je selecteren tijdens de bestelling.

  Bouwkundige keuring Almere

  Voor een bouwkundige keuring Almere kun je bij Keuringsdienst voor Wonen terecht. Wij werken binnen een straal van 75 km vanaf het kantoor in Amsterdam. Zo ben je verzekerd van snelle service en prijsgarantie.

 • Vrijblijvende offerte aanvragen

  We nemen binnen 24 uur contact met je op om je aanvraag door te nemen.

Kosten bouwkundige keuring Almere

OnderdeelToelichtingTarief
Bouwkundige keuringStandaard rapport€299,-
NEN 2580 inmetingExtra€75,-
Thermografische inpectieExtra€75,-
Rapportage per postExtra€25,-