Ga naar inhoud
Home Vooroplevering (voorschouw)
 • Vooroplevering (voorschouw)

  Vooroplevering keuring: een extra check voor uw nieuwbouwwoning

  Na lang wachten kijkt u uit naar het betrekken van uw nieuwbouwhuis. Daar wilt u natuurlijk zorgeloos van genieten. Vaak krijgt u bij de bouw twee momenten om het huis te controleren op gebreken, namelijk tijdens:

  • De voorschouw (meestal een aantal weken vóór de opleveringsdag)
  • Het moment van de oplevering

  Het moment van de oplevering is het officiële moment dat er gebreken doorgegeven kunnen worden aan de aannemer. Het is belangrijk dat alle gebreken op dit moment worden genoteerd. Voor de opleveringsdag kunt u een: opleveringskeuring aanvragenzodat u samen met een bouwkundig expert de woning controleert op het volgende:

  • Uitvoering van het meer- of minderwerk
  • Zijn de geconstateerde gebreken van de voorschouw verholpen?
  • Technische gebreken
  • Schoonmaak
  • Afwerking en/of beschadigingen

  Bouwkundig expert bij de voorschouw

  Ook bij de voorschouw is het mogelijk om met een bouwkundig expert de woning te controleren. Een keuring bij de vooroplevering is in principe een dubbele controle. Bij de voorschouw controleert u de woning op bovenstaande punten en daardoor bent u als het ware voorbereid op de opleveringskeuring (u heeft de punten al op een rijtje voor de opleveringsdag wanneer de officiële keuring zal plaatsvinden).

 • Vrijblijvende offerte aanvragen

  We nemen binnen 24 uur contact met je op om je aanvraag door te nemen.

Hoe gaat een voorschouw nieuwbouw in zijn werk?

De keuring voor de voorschouw nieuwbouw wordt uitgevoerd door één van onze bouwkundige inspecteurs. Op basis van visueel onderzoek wordt uw woning op essentiële punten beoordeeld. U ontvangt van ons een uitgebreide rapportage waarin de geconstateerde gebreken zijn opgenomen. De aannemer kunt u vervolgens inlichten met deze rapportage zodat de gebreken kunnen worden hersteld. Let op: De geconstateerde gebreken tijdens de voorschouw zijn niet juridisch bindend. Hier is de opleveringskeuring voor.

Vooroplevering checklist

Bij een voorschouw nieuwbouw wordt er gecontroleerd op verschillende punten met behulp van een vooroplevering checklist:

 • Uitvoering van het meer- of minderwerk
 • Technische gebreken
 • Schoonmaak
 • Afwerkingen
 • Beschadigingen

De kosten van een vooroplevering

Voor een standaard vooroplevering keuring rekenen wij: € 195,-.: U kunt daarnaast profiteren van de volgende voordelen:

Korting: Bij een vooroplevering met meerdere bewoners krijgen u en uw buren korting (vanaf 3 woningen). Overleg daarom met uw nieuwe buren en plan samen een afspraak in.
Geen lidmaatschap: nodig. De kosten voor een voorschouw woning zijn eenmalig, u heeft dus geen lidmaatschap nodig.

Vooroplevering keuring in combinatie met een opleveringskeuring: Uiteraard is de opleveringskeuring het belangrijkst. Indien u een vooroplevering wilt kunt u deze in combinatie met de opleveringskeuring aanvragen. De kosten voor een voorschouw met opleveringskeuring bedragen €390,-.
Thermografie: Bij de opleveringskeuring kunt u tevens een extra dienst afnemen, namelijk een thermografie van €35,-. Er zijn verschillende redenen om thermografie te laten uitvoeren. Bijvoorbeeld wanneer u vloerverwarming heeft en wilt weten of deze eigenlijk wel goed werkt. Of als u wilt weten of er nog ergens in huis een lekkage te vinden is. Tijdens de opleveringskeuring kunnen we door middel van thermografie de situatie in kaart brengen voor u. Een warmtebeeldcamera laat zien wat de temperaturen zijn.

De voordelen van een voorschouwkeuring mét opleveringskeuring

We begrijpen dat u een opleveringskeuring in eerste instantie voldoende vindt. U betrekt immers een nieuwbouwwoning waarbij u ervan uit mag gaan dat zich geen gebreken voordoen. Helaas blijkt dit in de praktijk toch vaak het geval te zijn. Daarom is er een voorschouw woning wanneer u een nieuwbouwwoning koopt. We zetten de voordelen van een voorschouwkeuring in combinatie met een opleveringskeuring graag voor u op een rijtje:

 • Dubbele controle: indien u de voorschouw keuring en opleveringskeuring laat doen, controleert de inspecteur twee keer de woning. Tijdens de voorschouw ontdekt u gebreken die tijdens de opleveringskeuring enkel nagelopen hoeven te worden of deze zijn opgelost. Hierdoor kunt u gerichter de opleveringskeuring doorlopen. U bent namelijk al voorbereid.
 • Punten eerder aankaarten: Het voordeel van een voorschouw is dat u eventuele gebreken eerder opmerkt en aangeeft bij de aannemer. Het doel is om de geconstateerde gebreken van de voorschouw opgelost te hebben bij de opleveringsdag. Dit is uiteraard afhankelijk van de aannemer. Zijn de gebreken nog niet verholpen bij de opleveringsdag? Dan kunnen deze opnieuw worden gemeld bij de opleveringsdag, dit keer met juridische binding.

Maak direct een afspraak voor een voorschouw nieuwbouwwoning

Wilt u met meer zekerheid uw nieuwe huis betrekken? Maak dan gelijk een afspraak met één van onze bouwkundige experts. Samen met u kijken we naar eventuele problemen zodat u tijdig op de hoogte bent. Hierdoor neemt u zorgeloos de sleutel in ontvangst!