Ga naar inhoud
Home Huis laten taxeren
 • Huis laten taxeren

  video-banner

  De taxatie van een huis is een belangrijk onderdeel van het koop- of verkoopproces. Een onafhankelijke taxatie van je huis helpt bij het bepalen van de juiste vraagprijs. Met een taxatie voor jouw huis weet je precies waar je aan toe bent. Wil jij jouw huis laten taxeren?

  De erkende taxateurs van Keuringsdienst voor Wonen zorgen dat je snel een objectieve waardebepaling van jouw huis ontvangt. Indien gewenst binnen 24 uur! Let op: wij voeren taxaties uit in een straal van 20 km rond Amsterdam.

  • Snelle service & korte doorlooptijden
  • Altijd een passende oplossing voor jouw vraag
  • Binnen een straal van 20 km rond Amsterdam
  • NWWI taxatie, erkend door alle geldverstrekkers
  • Objectieve taxatie

  gemiddelde-beoordeling

 • video-banner

Taxaties zijn bijna overal hetzelfde, service niet. Wij onderscheiden ons door persoonlijke aandacht, klantgerichtheid en snelheid.

Jeffrey van Roemburg
Register Taxateur
 • Waarom is een taxatie van woning nodig?

  Wil jij een huis kopen of verbouwen? Dan is dat een situatie waarbij taxaties worden gebruikt. Hetzelfde geldt voor het verkopen van je woning. De hypotheekverstrekker wil dan weten wat de woning waard is en stelt je woning laten taxeren verplicht. Dit geldt niet voor een nieuwbouwwoning die direct na oplevering wordt gekocht. 

  Daarnaast kunnen woningbouwverenigingen de opdracht geven voor taxaties in het kader van wetgeving bij verkoop van sociaal bestand of nieuwbouw. Dit kunnen zowel individuele rapporten als taxaties voor een heel complex zijn. Bovendien kun je een woning laten taxeren om de herbouwwaarde inzichtelijk te maken. Zo wordt onder- of oververzekeren voorkomen.

  Keuringsdienst voor Wonen als jouw taxateur: dit zijn de voordelen

  We raden aan om je huis te laten taxeren door een onafhankelijke taxateur. Makelaars zijn vaak ook taxateurs, maar zijn niet altijd even objectief. Bij Keuringsdienst voor Wonen ben je aan het juiste adres om je huis te laten taxeren. Hierbij profiteer je van de volgende voordelen:

  • NWWI erkende taxateurs;
  • Persoonlijke en klantvriendelijke service;
  • Spoedaanvraag mogelijk, levering binnen 24 uur;
  • Korte doorlooptijden, snelle service
  • Alle specialismen onder één dak
  • Onze taxatierapporten worden geaccepteerd door alle erkende Nederlandse financiële instellingen.

  Benieuwd naar de taxatiewaarde van jouw huis? Of naar de kosten voor een taxatie van je huis? Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontvang snel een reactie van onze taxateurs. Zo ontdek je direct de kosten van een taxatie voor specifiek jouw huis. Het team van Keuringsdienst voor Wonen staat voor je klaar met jouw taxatie!

  Welke huis taxaties zijn er mogelijk?

  Kies jij voor Keuringsdienst voor Wonen voor jouw taxatie? Onze taxateurs kunnen de volgende woningtaxaties voor je uitvoeren: 

  • Gevalideerde taxatie
  • Complex taxatie
  • Nieuwbouw taxatie
  • Bijzonder beheer taxatie
  • Herbouwwaarde taxatie

  Hoe bepaalt een taxateur de waarde van je huis?

  Bij een woningtaxatie bepaalt een professionele taxateur de waarde van je huis. Deze expert kijkt naar verschillende punten om tot een objectieve en realistische waardebepaling te komen. Dit zijn de belangrijkste factoren:

  • De ligging van de woning: een huis in een gewilde buurt of met een gunstige ligging ten opzichte van voorzieningen, zoals scholen en winkels, zal de taxateur over het algemeen hoger waarderen.
  • De grootte en indeling van de woning: een grotere woning met meer kamers en een praktische indeling is meestal meer waard dan een kleiner huis met een minder efficiënte indeling.
  • De staat van onderhoud: een goed onderhouden woning heeft meestal een hogere waarde dan een huis met achterstallig onderhoud.
  • De afwerking en het materiaalgebruik: een woning met een hoogwaardige afwerking en duurzame materialen heeft een hogere waarde dan een huis met goedkopere materialen en een minder luxe afwerking.
  • De marktsituatie: de huidige situatie op het gebied van vraag en aanbod op de woningmarkt speelt ook een belangrijke rol.

  Duurzaamheid en taxatie woning

  Naast de in de vorige alinea genoemde factoren, speelt duurzaamheid een steeds grotere rol bij het bepalen van de waarde van een woning. Daarom is duurzaamheid in 2018 toegevoegd als onderdeel van een taxatie. Een energiezuinige woning is namelijk niet alleen goed voor het milieu, maar heeft ook invloed op de waarde van je huis en mogelijke rentekortingen bij energielabel verbeteringen. 

  Duurzame maatregelen en daardoor structureel lage energiekosten dragen bij aan een hogere verkoopwaarde. Het loont dus om te investeren in bijvoorbeeld isolatie, zonnepanelen en energiezuinige installaties. Hierbij speelt het energielabel een belangrijke rol, omdat het de duurzaamheid en energiezuinigheid van een woning meetbaar maakt. Wil je meer weten over de invloed van duurzaamheid op de waarde van je woning en het energielabel? Je leest er alles over in ons eerder verschenen artikel over de invloed van het energielabel op een huis.

  Tips voor succesvol je huis laten taxeren

  Of het nu gaat om een taxatie van een nieuwbouwwoning of bestaande woning, je wilt op een zo realistisch mogelijke waarde uitkomen. We geven drie tips die daaraan bijdragen:

  1. Zorg voor een opgeruimd en schoon huis: een opgeruimde en schone woning maakt een betere indruk op de taxateur en kan een positieve invloed hebben op de taxatiewaarde.
  2. Zorg voor een goede presentatie: zorg voor goede verlichting en het opbergen van eventuele persoonlijke spullen. Dit helpt de taxateur om een beter beeld te krijgen van de ruimte en de mogelijkheden van de woning.
  3. Verzamel relevante documentatie: zorg dat je alle relevante documenten, zoals bouwtekeningen, verbouwingsvergunningen en energielabels, tijdens de taxatie bij de hand hebt. Dit vergemakkelijkt het proces van het bepalen van de waarde van je woning.

  Benieuwd naar de taxatiewaarde van jouw huis? Vraag een onafhankelijke taxatie aan bij Keuringsdienst voor Wonen. Als onafhankelijk bureau voeren we graag een deskundige taxatie van jouw woning voor je uit. Onze ervaren taxateurs kijken naar alle relevante aspecten en stellen een gedetailleerd rapport op. Of het nu gaat om een bestaande woning of de taxatie van een nieuwbouwwoning, bij Keuringsdienst voor Wonen ben je verzekerd van een betrouwbare taxatie.

  Wat zijn de gemiddelde kosten van een taxatie van je huis?

  Wil jij je huis laten taxeren? Dan kun je gemiddeld rekening houden met een bedrag van ongeveer €600. Dit hoeft echter niet zo te zijn, omdat de specifieke kosten kunnen afhangen van bovenstaande factoren.

  Benieuwd naar de exacte taxatiewaarde en kosten voor jouw woning? Laat een erkende taxateur van Keuringsdienst voor Wonen ernaar kijken! 

  Woning laten taxeren loont vaak

  Hoeveel je precies kunt besparen is in elke situatie weer anders. De soort hypotheek, het hypotheekbedrag, de rentevaste periode en nog veel meer factoren spelen een rol in de berekening van je mogelijke besparing. Maar wat wel in alle gevallen belangrijk is: in welke risicoklasse valt je hypotheek? Hoe hoger het bedrag, hoe hoger de risicoklasse en hoe hoger de renteopslag.

  Laten we een eenvoudig voorbeeld nemen. Stel je kocht je woning voor € 300.000. Je hebt de woning voor 90% gefinancierd met een annuïteitenhypotheek. Het hypotheekbedrag is dus € 270.000 en je valt in de hoogste risicoklasse voor de renteopslag.

  Je laat je huis taxeren en de taxateur stelt de actuele waarde vast op € 375.000. Door aflossing heb je jouw hypotheekschuld inmiddels zien dalen naar zo’n € 260.000. De verhouding tussen de hypotheekschuld en je woningwaarde is € 260.000/€ 375.000 = 69,3%. De hypotheek valt nu dus in een veel lagere risicoklasse, namelijk de klasse tot en met 70%. De daarbij behorende renteopslag is lager.

  Alle specialismen onder één dak

  Naast je huis laten taxeren kun je ook bij ons terecht voor andere diensten omtrent het (ver)kopen van je woning, waaronder een bouwkundige keuring, omgevingsvergunning, een NEN 2580 meting en een energielabel voor je huis. Hulp nodig voor een bouwkundig onderzoek of een MJOP? Ook dan staan de experts van Keuringsdienst voor Wonen voor je klaar. Neem contact met ons op; wij komen graag tot de beste oplossing voor jouw woning.

  Persoonlijke & snelle service bij jouw taxatie

  Een taxatie woning is vrijwel overal hetzelfde. Bij Keuringsdienst voor Wonen geloven we dat een persoonlijke en klantgerichte service het verschil maakt. Dat vertaalt zich naar een vast contactpersoon tijdens jouw project. Precies waar je op dat moment behoefte aan hebt. Ook gaan we net zo graag aan de slag met individuele rapporten als met taxaties voor een heel complex. Beide worden met grote zorg uitgevoerd en vlot geleverd.

  Huis laten taxeren door Keuringsdienst voor Wonen

  Wil jij weten hoeveel jouw woning waard is? Of ben je benieuwd wat de kosten van een taxatie zijn voor specifiek jouw huis? Onze erkende taxateurs gaan graag aan de slag met jouw uitdaging. Zij hebben veel ervaring en hebben zich ontwikkeld als specialist op het gebied van woningtaxaties. Zo weet je zeker dat je een objectieve waardebepaling van jouw huis krijgt. Wil jij een huis taxatie aanvragen of heb je behoefte aan meer informatie? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan of neem gerust contact met ons op. Onze taxateurs staan klaar voor al je vragen.

  gemiddelde-beoordeling

 • Ontvang altijd de beste offerte

  Taxatie aanvragen

  • Vul hier de adresgegevens in van de woning waar de taxatie gedaan dient te worden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
video-banner

Onze opdrachtgevers

Voor kleine en grote opdrachtgevers. Van enkele woningen tot groot commercieel vastgoed.

 • reviews De perfecte partner voor accurate taxaties en financieringsaanvragen

  "Als adviseur ervaar ik de samenwerking met Van Roemburg erg prettig. Het zijn geen makelaars met als neventaak taxeren. Het zijn ervaren specialisten in het taxeren van woningen. Dit betekent snel en accuraat. Voor de financieringsaanvragen voor mijn cliënten is dit een grote must. Naast het taxeren doen zij ook andere zaken zoals de meerjarige onderhoudsplannen voor VVE’s."
 • reviewsUw betrouwbare partner in taxaties - professioneel en afspraak is afspraak

   “Van Roemburg Makelaardij, hedendaags bekend als Van Roemburg & Woning Diagnose taxeert al jaren voor ons. Dit naar volle tevredenheid. Wij zien Van Roemburg dan ook als een betrouwbare en professionele partij die zijn afspraken keurig nakomt.”
 • reviews Stressvrije onroerend goed transacties in tijden van druk - snel, betrouwbaar en voordelig

  In deze drukke tijden lopen de spanningen flink op voor zowel koper als verkoper van onroerend goed. Bijna iedereen krijgt tegenwoordig al op voorhand te horen dat de deadline misschien niet gehaald gaat worden door de drukte. Gelukkig heeft van Roemburg & Woning Diagnose hier geen aandeel in. Alle dossiers worden vlot opgepakt en afspraken worden altijd nagekomen. Zeker een aanrader om van Roemburg & Woning Diagnose in te schakelen. Niet alleen door de snelle afhandeling maar ook nog eens door het scherpe tarief.
 • reviews “Al enige jaren is Van Roemburg Makelaardij hedendaags bekend als Van Roemburg & Woning Diagnose, ons vaste taxatiebureau voor onze hypotheekdossiers in de regio Amsterdam. De samenwerking ervaren wij als zeer prettig. Met name de snelheid en flexibiliteit is goed en men komt de afspraken na.”
 • reviews reviews

  “We werken graag samen met VRWD, een afspraak inplannen is altijd snel gemaakt. Het contact met de opdrachtgevers verloopt ook soepel. De uitwerkingen van de tekeningen zijn goed en er wordt altijd meegedacht hoe we het zo optimaal mogelijk kunnen presenteren. Kortom een prettige samenwerking, de juiste prijs- kwaliteit verhouding en keurige plattegronden waar we mee kunnen werken.”

 • reviews De flexibele, efficiënte en voordelige keuze voor taxaties, plattemgronden en energielabels

  “Wij verstrekken geregeld opdrachten aan Van Roemburg & Woning Diagnose voor taxaties, het opstellen van plattegronden en/of energielabels. Zij zijn flexibel, efficiënt en hun diensten zijn scherp geprijsd. Wij zouden hen zeker aanraden.”
 • "Met enige regelmaat verstrekken wij opdrachten aan Van Roemburg & woning Diagnose. Dé partner voor taxaties, metingen en energielabels. De opdrachten worden vakkundig en snel door vriendelijke collega’s uitgevoerd. Misschien wel het belangrijkste: onze opdrachtgevers zijn ook heel tevreden over hen."
 • reviews De perfecte partner voor accurate taxaties en financieringsaanvragen

  "Als adviseur ervaar ik de samenwerking met Van Roemburg erg prettig. Het zijn geen makelaars met als neventaak taxeren. Het zijn ervaren specialisten in het taxeren van woningen. Dit betekent snel en accuraat. Voor de financieringsaanvragen voor mijn cliënten is dit een grote must. Naast het taxeren doen zij ook andere zaken zoals de meerjarige onderhoudsplannen voor VVE’s."

  Trang Vo

  Rabobank

 • reviewsUw betrouwbare partner in taxaties - professioneel en afspraak is afspraak

   “Van Roemburg Makelaardij, hedendaags bekend als Van Roemburg & Woning Diagnose taxeert al jaren voor ons. Dit naar volle tevredenheid. Wij zien Van Roemburg dan ook als een betrouwbare en professionele partij die zijn afspraken keurig nakomt.”

  Vincent van der Meulen

  Ymere

 • reviews Stressvrije onroerend goed transacties in tijden van druk - snel, betrouwbaar en voordelig

  In deze drukke tijden lopen de spanningen flink op voor zowel koper als verkoper van onroerend goed. Bijna iedereen krijgt tegenwoordig al op voorhand te horen dat de deadline misschien niet gehaald gaat worden door de drukte. Gelukkig heeft van Roemburg & Woning Diagnose hier geen aandeel in. Alle dossiers worden vlot opgepakt en afspraken worden altijd nagekomen. Zeker een aanrader om van Roemburg & Woning Diagnose in te schakelen. Niet alleen door de snelle afhandeling maar ook nog eens door het scherpe tarief.

  Richard Regeer

  De Hypotheek shop

 • reviews “Al enige jaren is Van Roemburg Makelaardij hedendaags bekend als Van Roemburg & Woning Diagnose, ons vaste taxatiebureau voor onze hypotheekdossiers in de regio Amsterdam. De samenwerking ervaren wij als zeer prettig. Met name de snelheid en flexibiliteit is goed en men komt de afspraken na.”

  Bjorn Ernest

  Ernest Financiële Diensten

 • reviews reviews

  “We werken graag samen met VRWD, een afspraak inplannen is altijd snel gemaakt. Het contact met de opdrachtgevers verloopt ook soepel. De uitwerkingen van de tekeningen zijn goed en er wordt altijd meegedacht hoe we het zo optimaal mogelijk kunnen presenteren. Kortom een prettige samenwerking, de juiste prijs- kwaliteit verhouding en keurige plattegronden waar we mee kunnen werken.”

  Maurizio Hessels

  Midvast B.V.

 • reviews De flexibele, efficiënte en voordelige keuze voor taxaties, plattemgronden en energielabels

  “Wij verstrekken geregeld opdrachten aan Van Roemburg & Woning Diagnose voor taxaties, het opstellen van plattegronden en/of energielabels. Zij zijn flexibel, efficiënt en hun diensten zijn scherp geprijsd. Wij zouden hen zeker aanraden.”

  Gernant van Alphen

  Ramon Mossel Makelaardij

 • "Met enige regelmaat verstrekken wij opdrachten aan Van Roemburg & woning Diagnose. Dé partner voor taxaties, metingen en energielabels. De opdrachten worden vakkundig en snel door vriendelijke collega’s uitgevoerd. Misschien wel het belangrijkste: onze opdrachtgevers zijn ook heel tevreden over hen."

  Stefan Broeke

  Hallie & Van Klooster makelaardij