Ga naar inhoud
Home MeerJarenOnderhoudsPlan (MJOP)
 • Meerjarenonderhoudsplan (MJOP)

  Wanneer jij een appartement hebt gekocht, behoor je automatisch bij de Vereniging van Eigenaren (VvE).  Iedere VvE is verplicht te sparen voor toekomstig onderhoud aan het object. Een Meerjarenonderhoudsplan (MJOP) helpt jou inzichtelijk te krijgen welk onderhoud jij kunt verwachten. Keuringsdienst voor Wonen staat voor je klaar met een goede MJOP.

  • Direct inzicht in je onderhoudskosten
  • Inzicht in wat je maandelijks moet reserveren
  • Een helder en uitgebreid rapport
  • Voldoen aan wettelijke verplichtingen
  • De beste prijs-/kwaliteit verhouding bij Keuringsdienst voor Wonen

  gemiddelde-beoordeling

Iedere VVE zou eigenlijk een Meerjarenonderhoudsplan (MJOP) moeten hebben. Het voorkomt onverwachte financiële tegenslagen in de toekomst.

Sebastian Reimann
Manager bouwkundige afdeling
 • MJOP voor jouw woning met Keuringsdienst voor Wonen

  Een MJOP (Meerjarenonderhoudsplan) is een gedegen manier om de kosten van onderhoud van een woningcomplex over meerdere jaren te verspreiden. Daarnaast ben je er zeker van dat er groot onderhoud wordt gepleegd. Keuringsdienst voor Wonen adviseert elke VvE een MJOP op te laten stellen. Toch zijn veel VvE’s in Nederland nog niet overgestapt op deze vorm van onderhoud. Onze experts helpen jou graag met een MJOP en geven advies over welke onderdelen er jaarlijks moeten worden opgepakt. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

  Wat is een MJOP?

  Een MJOP is bedoeld voor VvE’s of coöperaties van woningen en wooncomplexen. Zij zijn verantwoordelijk voor het VvE onderhoud van het complex. Met een MJOP kun je plannen wanneer er onderhoud aan de woningen moet worden uitgevoerd om het pand de komende jaren in goede staat te houden. Ook krijg je inzicht in de bijbehorende onderhoudskosten. Hiervoor kunnen financiële reserveringen plaatsvinden. Ieder lid van de VvE deelt hierin mee. Daarnaast wordt het Meerjarenonderhoudsplan bij VvE gebruikt voor onverwachte gebeurtenissen.

  Het Meerjarenonderhoudsplan wordt opgemaakt voor 10, 15 of 30 jaar. Daarnaast adviseren wij om de planning elke 3 jaar te actualiseren.

  Waar wordt een MJOP voor gebruikt?

  In de meeste gevallen wordt een MJOP VvE voor woningen gebruikt voor groot onderhoud en onverwachte gebeurtenissen. Het biedt niet alleen inzicht in de verwachte onderhoudswerkzaamheden en de bijbehorende kosten, maar stelt VvE’s ook in staat om strategisch financiële reserves op te bouwen.

 • Ontvang altijd de beste offerte

  MJOP aanvragen

  • Vul hier de adresgegevens in van de woning waar de MJOP gedaan dient te worden.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • De voordelen van een MJOP VvE

  Een MJOP is onmisbaar voor iedere VvE of woningcorporatie. Dat is niet zonder reden. Door een Meerjarenonderhoudsplan te hebben als VvE heb jij:

  • Overzicht van het nodige onderhoud op korte en lange termijn
  • Inzicht in wat de VvE maandelijks moet reserveren voor onderhoud
  • Een buffer voor onverwachte gebeurtenissen
  • MJOP is tegenwoordig verplicht vanuit de verzekering of bank

   

  Klaar om zorgeloos te genieten van jouw koopwoning en een opeenstapeling van kosten te voorkomen? Keuringsdienst voor Wonen helpt bij jouw MJOP.

  gemiddelde-beoordeling

 • Een MJOP: hoe gaat dat in zijn werk?

  Het neerzetten van een MJOP vindt plaats op basis van een bouwkundige keuring. De inspectie omvat verschillende onderhoudsactiviteiten die cruciaal zijn voor het vaststellen van de benodigde werkzaamheden en bijbehorende kosten. De volgende onderhoudsactiviteiten maken onderdeel uit van de inspectie:

  • Achterstallig onderhoud. Door het uitvoeren van een nulmeting wordt het noodzakelijke onderhoud bepaald om het pand in optimale conditie te behouden.

  Planmatig onderhoud. Hierin wordt het regulier onderhoud voor de komende jaren bepaald om het pand in goede staat te houden.

  Meerjarenonderhoudsplan VvE: groot onderhoud

  In een VvE zitten eigenaren van meerdere woningen. Eens in de zoveel tijd moet er groot onderhoud aan deze woningen worden verricht. Hierbij kun je denken aan zaken waar alle eigenaren van een VvE baat bij hebben:

  • Gevelonderhoud
  • Schoonmaken van dakgoten
  • Onderhoud aan het dak, de kozijnen of buitendeuren
  • Elektrisch onderhoud van bijvoorbeeld de deurbel of buitenverlichting

   

  Kosten Meerjarenonderhoudsplan VvE

  De mogelijkheid bestaat om het onderhoud af te stemmen op het bedrijfsbeleid en de gebruikers van het vastgoed. De werkzaamheden worden bekostigd vanuit de VvE. Aan de hand van een MJOP wordt bepaald wat ongeveer de kosten zijn van deze werkzaamheden en wanneer dit moet worden uitgevoerd. Door middel van het MJOP VvE wordt een maandelijkse bijdrage vastgesteld die per breukdeel is verdeeld over alle leden. Per woning wordt er per maand een bedrag van € 50 à € 100 ingelegd.

 • Onverwachte gebeurtenissen

  Ondanks een Meerjarenonderhoudsplan gebeurt het regelmatig dat bepaalde onderdelen aan een woning onverwacht stuk gaan. Denk aan een lekkage aan de voorgevel, een afgebroken dakgoot of houtaantasting door boktorren. Als dit het geval is en de verzekering voldoet niet, dan kan er onderhoud worden gepleegd aan deze onderdelen met het budget dat is vastgesteld in het MJOP. Dit gebeurt in vrijwel alle gevallen in overleg met de VvE.

  Alle specialismen onder één dak

  Naast een Meerjarenonderhoudsplan kun je ook bij ons terecht voor andere diensten omtrent het (ver)kopen van je woning, waaronder een VvE check, taxatie voor je huis omgevingsvergunning, een NEN 2580 meting en een energielabel voor je huis. Hulp nodig voor een bouwkundig onderzoek of een MJOP? Ook dan staan de experts van Keuringsdienst voor Wonen voor je klaar. Neem contact met ons op; wij komen graag tot de beste oplossing voor jouw woning.

 • Geen MJOP VvE? Dit zijn de gevolgen:

  Bij een MJOP wordt een begroting gemaakt van de te verwachten kosten aan groot onderhoud. Dit zijn veelal werkzaamheden die behoorlijk kostbaar kunnen zijn. Als er geen geld gespaard wordt voor onderhoud, kan het zijn dat de eigenaren van de woningen een fikse rekening krijgen voor onderhoud dat (onverwacht) uitgevoerd moet worden. Naast mogelijke financiële problemen voor de VvE-leden kunnen hierdoor meningsverschillen ontstaan over het eerlijk verdelen van de kosten over de bewoners. Een zeer onwenselijke situatie.

  Keuringsdienst voor Wonen adviseert daarom alle VvE’s altijd een Meerjarenonderhoudsplan op te laten stellen. Voorkom deze nare gevolgen en kies voor een MJOP.

  gemiddelde-beoordeling

  Een MJOP laten maken door Keuringsdienst voor Wonen?

  Keuringsdienst voor Wonen werkt in een straal van 75 km in Amsterdam. Zo kunnen wij snelheid en een passende prijs garanderen. Je kunt bij Keuringsdienst voor Wonen terecht voor een MJOP in onder andere Amsterdam, Haarlem, Utrecht of een MJOP Den Haag. Bekijk ons werkgebied voor meer informatie.

   

  Een vraag die ons vaak gesteld wordt is: “Wat kost een MJOP?” Hieronder vind je een overzicht van de MJOP kosten. Liever direct de juiste kosten ontdekken? Vraag een offerte aan en ontdek het kostenplaatje voor jouw appartement(encomplex).

   

  Het team van Keuringsdienst voor Wonen staat klaar om jou te helpen met jouw Meerjarenonderhoudsplan!

Kosten MJOP

OnderdeelToelichtingTarief
MJOP2-5 appartementenOfferte
MJOP6-10 appartementenOfferte
MJOP> 10 appartementenOfferte
(D)MJOPVerduurzaming van uw VvEOfferte
 • MJOP door Keuringsdienst voor Wonen

  Om binnen de VvE inzicht te hebben in het toekomstige onderhoud en de bijbehorende kosten biedt een meerjaren onderhoudsplan uitkomst. Keuringsdienst voor Wonen zorgt dat deze zorgvuldig wordt opgesteld. Wil je meer informatie, meer weten over kosten MJOP of een MJOP offerte aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier.

Onze opdrachtgevers

Voor kleine en grote opdrachtgevers. Van enkele woningen tot groot commercieel vastgoed.

 • reviews De perfecte partner voor accurate taxaties en financieringsaanvragen

  "Als adviseur ervaar ik de samenwerking met Van Roemburg erg prettig. Het zijn geen makelaars met als neventaak taxeren. Het zijn ervaren specialisten in het taxeren van woningen. Dit betekent snel en accuraat. Voor de financieringsaanvragen voor mijn cliënten is dit een grote must. Naast het taxeren doen zij ook andere zaken zoals de meerjarige onderhoudsplannen voor VVE’s."
 • reviewsUw betrouwbare partner in taxaties - professioneel en afspraak is afspraak

   “Van Roemburg Makelaardij, hedendaags bekend als Van Roemburg & Woning Diagnose taxeert al jaren voor ons. Dit naar volle tevredenheid. Wij zien Van Roemburg dan ook als een betrouwbare en professionele partij die zijn afspraken keurig nakomt.”
 • reviews Stressvrije onroerend goed transacties in tijden van druk - snel, betrouwbaar en voordelig

  In deze drukke tijden lopen de spanningen flink op voor zowel koper als verkoper van onroerend goed. Bijna iedereen krijgt tegenwoordig al op voorhand te horen dat de deadline misschien niet gehaald gaat worden door de drukte. Gelukkig heeft van Roemburg & Woning Diagnose hier geen aandeel in. Alle dossiers worden vlot opgepakt en afspraken worden altijd nagekomen. Zeker een aanrader om van Roemburg & Woning Diagnose in te schakelen. Niet alleen door de snelle afhandeling maar ook nog eens door het scherpe tarief.
 • reviews “Al enige jaren is Van Roemburg Makelaardij hedendaags bekend als Van Roemburg & Woning Diagnose, ons vaste taxatiebureau voor onze hypotheekdossiers in de regio Amsterdam. De samenwerking ervaren wij als zeer prettig. Met name de snelheid en flexibiliteit is goed en men komt de afspraken na.”
 • reviews reviews

  “We werken graag samen met VRWD, een afspraak inplannen is altijd snel gemaakt. Het contact met de opdrachtgevers verloopt ook soepel. De uitwerkingen van de tekeningen zijn goed en er wordt altijd meegedacht hoe we het zo optimaal mogelijk kunnen presenteren. Kortom een prettige samenwerking, de juiste prijs- kwaliteit verhouding en keurige plattegronden waar we mee kunnen werken.”

 • reviews De flexibele, efficiënte en voordelige keuze voor taxaties, plattemgronden en energielabels

  “Wij verstrekken geregeld opdrachten aan Van Roemburg & Woning Diagnose voor taxaties, het opstellen van plattegronden en/of energielabels. Zij zijn flexibel, efficiënt en hun diensten zijn scherp geprijsd. Wij zouden hen zeker aanraden.”
 • reviews De perfecte partner voor accurate taxaties en financieringsaanvragen

  "Als adviseur ervaar ik de samenwerking met Van Roemburg erg prettig. Het zijn geen makelaars met als neventaak taxeren. Het zijn ervaren specialisten in het taxeren van woningen. Dit betekent snel en accuraat. Voor de financieringsaanvragen voor mijn cliënten is dit een grote must. Naast het taxeren doen zij ook andere zaken zoals de meerjarige onderhoudsplannen voor VVE’s."

  Trang Vo

  Rabobank

 • reviewsUw betrouwbare partner in taxaties - professioneel en afspraak is afspraak

   “Van Roemburg Makelaardij, hedendaags bekend als Van Roemburg & Woning Diagnose taxeert al jaren voor ons. Dit naar volle tevredenheid. Wij zien Van Roemburg dan ook als een betrouwbare en professionele partij die zijn afspraken keurig nakomt.”

  Vincent van der Meulen

  Ymere

 • reviews Stressvrije onroerend goed transacties in tijden van druk - snel, betrouwbaar en voordelig

  In deze drukke tijden lopen de spanningen flink op voor zowel koper als verkoper van onroerend goed. Bijna iedereen krijgt tegenwoordig al op voorhand te horen dat de deadline misschien niet gehaald gaat worden door de drukte. Gelukkig heeft van Roemburg & Woning Diagnose hier geen aandeel in. Alle dossiers worden vlot opgepakt en afspraken worden altijd nagekomen. Zeker een aanrader om van Roemburg & Woning Diagnose in te schakelen. Niet alleen door de snelle afhandeling maar ook nog eens door het scherpe tarief.

  Richard Regeer

  De Hypotheek shop

 • reviews “Al enige jaren is Van Roemburg Makelaardij hedendaags bekend als Van Roemburg & Woning Diagnose, ons vaste taxatiebureau voor onze hypotheekdossiers in de regio Amsterdam. De samenwerking ervaren wij als zeer prettig. Met name de snelheid en flexibiliteit is goed en men komt de afspraken na.”

  Bjorn Ernest

  Ernest Financiële Diensten

 • reviews reviews

  “We werken graag samen met VRWD, een afspraak inplannen is altijd snel gemaakt. Het contact met de opdrachtgevers verloopt ook soepel. De uitwerkingen van de tekeningen zijn goed en er wordt altijd meegedacht hoe we het zo optimaal mogelijk kunnen presenteren. Kortom een prettige samenwerking, de juiste prijs- kwaliteit verhouding en keurige plattegronden waar we mee kunnen werken.”

  Maurizio Hessels

  Midvast B.V.

 • reviews De flexibele, efficiënte en voordelige keuze voor taxaties, plattemgronden en energielabels

  “Wij verstrekken geregeld opdrachten aan Van Roemburg & Woning Diagnose voor taxaties, het opstellen van plattegronden en/of energielabels. Zij zijn flexibel, efficiënt en hun diensten zijn scherp geprijsd. Wij zouden hen zeker aanraden.”

  Gernant van Alphen

  Ramon Mossel Makelaardij