Ga naar inhoud
Home Thermografisch onderzoek
 • Thermografisch onderzoek

  Thermografische inspectie woning: warmtescan van jouw woning

  Niet alle gebreken aan een woning of bedrijfspand zijn op het eerste gezicht te zien. Warmtelekken door beschadigde isolatie of waterlekken door slijtage aan pijpleidingen kunnen ongemerkt ontstaan. Worden deze problemen niet tijdig opgespoord, dan zijn er kostbare aanpassingen nodig. Met een thermografisch onderzoek, ook wel warmtescan genoemd, kunnen eventuele gebreken, gevaren en kansen voor verbetering tijdig opgespoord worden. Zo kom je niet voor verrassingen te staan, voorkom je hoge kosten en grijp je op tijd in. Bij Keuringsdienst voor Wonen staan we klaar voor jouw thermografisch onderzoek.

  • Snelle service & korte doorlooptijden
  • Altijd een oplossing op maat

  Geholpen door ervaren experts

  gemiddelde-beoordeling

  Wat is een thermografische inspectie (warmtescan)?

  Een thermografische inspectie wordt ook wel een warmtescan in huis genoemd. Bij een warmtescan woning wordt een analyse gemaakt waarbij temperatuurverschillen in kaart worden gebracht. Dit doet men met behulp van een thermografische camera (infrarood), ook wel een warmtebeeldcamera genoemd. Op basis van de temperatuurverschillen wordt geconstateerd wat het probleem is.

  Het is één van de onderdelen die je kunt laten uitvoeren tijdens een bouwkundig onderzoek. Met een thermografisch onderzoek huis is het mogelijk om eventuele gebreken feilloos in kaart te brengen die op het eerste gezicht niet waarneembaar zijn. Door een nauwkeurige meting van verschillende temperaturen van oppervlakken kunnen we voor jou het probleem vaststellen en onvoorziene werkzaamheden en kosten helpen voorkomen.

  Let op: dit onderzoek is alleen mogelijk tussen oktober en maart. Vanaf maart is het te warm buiten om een goed verschil te kunnen zien op de thermografische camera.

  Waarom een warmtescan huis maken?

  Er kunnen verschillende redenen zijn om een thermografische inspectie uit te laten voeren. Bijvoorbeeld omdat je last hebt van lekkages, vochtplekken, warmteverlies of tocht in je woning. Keuringsdienst voor Wonen kan voor jou een warmtescan huis uitvoeren om deze problemen in kaart te brengen.

  Thermografisch onderzoek kan in de volgende gevallen worden toegepast:

  • Warmtelekken/koudebruggen: Opsporen van koudebruggen en warmtelekken in gevels en daken door ontbrekende of beschadigde isolatie.
  • Waterlekken/lekkages: Opsporen van lekkages in het dak, de gevel of vloerverwarming.
  • Vochtproblemen: Opsporen van vochtplekken door optrekkend vocht of vochtdoorslag.
  • Overmatige warmteontwikkeling: Opsporen van overmatige warmteontwikkeling door bijvoorbeeld sterke isolatie.

  gemiddelde-beoordeling

 • Vrijblijvende offerte aanvragen

  We nemen binnen 24 uur contact met je op om je aanvraag door te nemen.

 • Voordelen van een thermografisch onderzoek

  Een thermografisch onderzoek of een warmtescan wordt door veel nieuwe en aanstaande huis- of pandeigenaren aangevraagd, en dat is niet zonder reden. Naast dat het problemen in kaart brengt, kent een thermografische scan woning de volgende voordelen:

  • De meting is contactloos en neemt weinig tijd in beslag.
  • Alles wordt op foto vastgelegd, waardoor je in het bezit bent van duidelijk bewijs.
  • Je ontvangt een rapportage na de thermografische keuring.
  • De onderzoekskosten van een warmtescan woning zijn relatief laag.

  Na de thermografische inspectie ontvang je een overzichtelijke rapportage. Deze kun je gebruiken om te bepalen waar preventief en/of correctief onderhoud nodig is.

 • Warmtescan huis kosten

  Zoals je hieronder in de tabel kunt lezen, zijn de kosten van een thermografisch onderzoek niet altijd hetzelfde. Deze zijn afhankelijk van de woning/het pand en jouw wensen. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor een kostenindicatie om een warmtescan te laten maken.

  Alle specialismen onder één dak

  Naast een thermografisch onderzoek staan wij ook voor je klaar met andere type onderzoeken voor woningen. Zo kun je bij ons onder andere terecht voor een specialistisch onderzoek, nulmeting, warme opnames, vochtonderzoek en het achterhalen van verborgen gebreken in huis. Neem contact met ons op. Wij helpen graag met jouw persoonlijke situatie.

Thermografische inspectie laten uitvoeren door Keuringsdienst voor Wonen

Denk jij een lekkage in huis te hebben? Of moet je veel stoken omdat er snel sprake is van warmteverlies in jouw woning? Door een warmtescan in huis kan opgespoord worden of er inderdaad sprake is van gebreken aan je woning. Hiervoor ben je bij Keuringsdienst voor Wonen aan het juiste adres. Onze experts hebben jarenlange ervaring, doordat zij een groot aantal inspecties hebben uitgevoerd voor zowel particulieren als vastgoedbeheerders. Wil jij ook met een gerust gevoel wonen of werken? Vraag dan direct een thermografisch onderzoek aan. Neem contact met ons op voor vragen. Ons team staat klaar om jou te helpen met je woning!

Wij zijn werkzaam binnen een straal van 75 kilometer rondom Amsterdam. Zo kunnen wij snelheid en een aantrekkelijke prijs garanderen. 

OnderdeelToelichtingTarief
Thermografische inspectieWarmtebeeldcamera voor o.a. controle voor isolatie, vloerverwarming en koude bruggenOfferte