Ga naar inhoud
Home Lekdetectie
 • Lekdetectie

  Heb je het vermoeden dat er lekkage in je huis is? Dan is het raadzaam een professional in te schakelen. Zelf een water lekkage opsporen is namelijk niet gemakkelijk, omdat de bron vaak uit het zicht ligt. Wanneer je gebruikmaakt van een lekdetectiebedrijf is de bron van een lekkage zo achterhaald. Keuringsdienst voor Wonen staat klaar voor jouw lekdetectie.

  • Partner voor het uitvoeren van een betrouwbare & efficiënte lekdetectie
  • Snelle reactie & korte doorlooptijd voor jouw lekdetectie
  • Alles onder één dak

  gemiddelde-beoordeling

 • Vrijblijvende offerte aanvragen

  We nemen binnen 24 uur contact met je op om je aanvraag door te nemen.

Wat is een lekdetectie?

Lekdetectie is een methode om lekkages in waterleidingen, verwarmingssystemen, daken en muren op te sporen zonder hak-en breekwerk. Met behulp van geavanceerde apparatuur en technieken en de kennis van de bouwkundig expert kunnen lekdetectie specialisten de exacte locatie van de lekkage vinden, zodat deze snel en effectief kan worden verholpen. Vermoed je een lek? Trek dan tijdig aan de bel. De specialisten van Keuringsdienst voor Wonen schakelen snel en helpen jou met lekdetectie in (een straal van 75 km van) Amsterdam en omstreken.

Wanneer is lekdetectie nodig?

Met het blote oog is een waterlekkage opsporen vaak lastig. Soms kan een lekkage in huis maandenlang of zelfs jaren onopgemerkt blijven. Vaak ondervind je er veel hinder van; bijvoorbeeld door hardnekkige lekkages die diep verscholen in een muur zitten. Een (on)zichtbare waterlekkage opsporen in een muur is nodig, omdat deze lekken leiden tot vochtplekken, schimmelvorming en uiteindelijk vaak ook tot aantasting van de constructie. Uiteraard wil je dit voor zijn.

 

Gelukkig kunnen wij met behulp van lekdetectie de oorzaak van het lek achterhalen. Een lekkage opsporen in een muur is met onze innovatieve lekdetectie methoden zo gepiept. Maar ook op andere plekken vinden onze professionals de bron van lekkage in een handomdraai. Wij zijn bekend met het opsporen van lekkages aan cv-leidingen, waterleidingen of afvoerbuizen, maar ook lekkages in muren, vloeren of daklekkages zit ons specialisme. Is er bij jou sprake van een lekkage?

Voordelen van lekdetectie

Heb jij last van lekkage in je huis in Amsterdam en omstreken? Dan zijn er verschillende voordelen aan een lekdetectie om jouw lekkage op te lossen. Keuringsdienst voor Wonen helpt je hierbij, waardoor je van de volgende voordelen profiteert:

 • Nauwkeurigheid: ons moderne lekdetectie apparatuur is heel secuur en kan zelfs de kleinste lekkages tot op de millimeter nauwkeurig opsporen.
 • Snelheid: een lekkage opsporen in een muur, vloer, waterleiding of dak is zo gebeurd met onze snelle lekdetectie methodes.
 • Minimale overlast: doordat er geen destructief onderzoek nodig is, blijft de overlast voor bewoners tot een minimum beperkt.
 • Kostenbesparing: door een lekkage snel op te sporen en te verhelpen, voorkom je verdere schade en bespaar je reparatiekosten.

Lekdetectie bij aan- of verkoop van een huis

Bij de aan- of verkoop van een huis is het belangrijk om zeker te weten dat er geen verborgen lekkages zijn. Waarom? Omdat niemand zit te wachten op onvoorziene kosten als koper. Ook voor de verkoper van een huis is het vervelend om na de overdracht nog claims aan je broek te krijgen.

Onze lekdetectie service kan in dit geval uitkomst bieden. Met deze service maken we gebruik van speciale lekdetectie apparatuur om zelfs de meest onzichtbare lekken op te sporen. Want laten we eerlijk zijn; veel lekken kondigen zich niet aan met een plas op de vloer. Vaak is er meer nodig om het lek te ontdekken.

Ben jij van plan om een woning te kopen of verkopen? Denk dan ook aan taxaties voor je huis, een bouwkundige keuring en een energielabel. Keuringsdienst voor Wonen biedt alle specialismen onder één dak. Dit betekent dat je ook voor deze opdrachten bij onze specialisten terecht kunt voor een snelle en goede oplossing.

Methodes voor lekdetectie

Lekkages opsporen in een muur of op andere plekken is altijd nodig. Maar, hak- en breekwerk is hiervoor niet noodzakelijk. Breek dus zelf nooit muren, vloeren of daken open, maar laat dit over aan een professional. Bij Keuringsdienst voor Wonen hebben wij jarenlange ervaring in lekdetecties. Wij maken gebruik van verschillende schadeloze methodes om lekkages op te sporen, namelijk:

 • Infraroodtechnologie: met een infraroodcamera kunnen we temperatuurverschillen in muren en vloeren zichtbaar maken, wat kan duiden op een lekkage.
 • Ultrasone detectie: door middel van ultrasone geluidsgolven kunnen we lekkages in leidingen en verwarmingssystemen opsporen.
 • Endoscopie: met een endoscoop, een flexibele camera, kunnen we lekkages in moeilijk bereikbare ruimtes opsporen.

Waarom kiezen voor Keuringsdienst Voor Wonen?

Keuringsdienst Voor Wonen staat garant voor een professionele en betrouwbare lekdetectie service. Schakel je ons in voor je lekkage, dan kies je voor:

 • Ervaring: onze lekdetectiespecialisten hebben jarenlange ervaring en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken.
 • Kwaliteit: we maken gebruik van hoogwaardige apparatuur om lekkages snel en nauwkeurig op te sporen.
 • Service: we bieden een snelle en efficiënte service, zodat je zo min mogelijk overlast ervaart.
 • Garantie: we staan achter ons werk en bieden garantie op de uitgevoerde lekdetectie.

Ben je op zoek naar een betrouwbaar lekdetectiebedrijf om een lekkage in je huis op te sporen en deze correct uit te voeren? Neem dan contact op met Keuringsdienst Voor Wonen en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen.

Alle specialismen onder één dak

Naast een lekdetectie kun je ook bij ons terecht voor andere diensten omtrent het (ver)kopen van je woning, waaronder een omgevingsvergunning, een NEN 2580 meting en een vooroplevering keuring. Hulp nodig voor een bouwkundig onderzoek, vochtonderzoek of een MJOP? Ook dan staan de experts van Keuringsdienst voor Wonen voor je klaar. Neem contact met ons op; wij komen graag tot de beste oplossing voor jouw woning.

gemiddelde-beoordeling