Ga naar inhoud
Home Bouwkundig onderzoek
 • Bouwkundig onderzoek

  Bouwkundig Onderzoek woning

  Wilt u bouwkundige problemen voor zijn als u van plan bent om een woning te kopen? In dat geval is een preventief bouwkundig onderzoek voor uw woning, uitgevoerd door Keuringsdienst voor Wonen, aan te raden. Door middel van een bouwkundig onderzoek stellen wij vast wat het bouwkundig probleem is en rapporteren dit aan u middels een bouwkundig rapport. Heeft u hier interesse in? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

  Vloerinspectie

  Tijdens een vloerinspectie wordt er een gekeken naar de staat van de vloeren in woning of bedrijfspand. Er wordt bij een houten vloer o.a. ge-inspecteert op de aanwezigheid van zwammen, schimmel, boktorren of houtworm. Bij betonnen vloeren wordt er nagegaan of er betonrot is opgetreden. In het geval van een ander type vloer (bijvoorbeeld metaal of plastic) wordt er gekeken naar de algehele staat van de vloer en eventuele gebreken. Daarnaast wordt er tijdens de inspectie beoordeeld of de vloer voldoende ventilatiemogelijkheden heeft en of de isolatie op een juiste manier is aangebracht.

  Gevelinspectie

  Tijdens een gevelinspectie beoordelen onze specialisten of de gevel van een pand voldoet aan de eisen. Hierbij wordt er onder andere gekeken naar de aanwezigheid en de kwaliteit van de spouwankers. Wordt er een oordeel geveld over de huidige staat van het metsel en voegwerk. Inspecteren wij de waterdichtheid van de gevel en controleren we of er verder geen vochtproblemen zijn die die gevel op korte en lange termijn kan schaden.

  Thermografie

  Voor u een huis koopt wilt u er mogelijk zeker van zijn dat het goed is geïsoleerd. Door middel van een thermografisch onderzoek kunnen wij gedetailleerd onderzoeken wat de huidige staat van het huis is als het gaat om isolatie. Met het oog op het feit dat een duurzaam huis steeds belangrijker wordt en een energielabel verplicht is, kan het meenemen van een thermografische meting in een bouwkundig onderzoek u voordelen opleveren.

  Gebrekenonderzoek

  Een gebrekenonderzoek kan zowel voor als na de aankoop van een woning worden uitgevoerd. In de meeste gevallen wordt dit pas aangevraagd als er verborgen gebreken zijn geconstateerd en er een onafhankelijke derde partij een oordeel over moet vellen. Bouwkundig adviesbureau Keuringsdienst voor Wonen heeft veel ervaring in het uitvoeren van dit type onderzoek. Lekkages, houtrot, constructiefouten en andere verborgen gebreken komen tijdens een inspectie vrij snel aan licht. U ontvangt na onze inspectie altijd binnen enkele dagen een inspectierapport.

  Vochtonderzoek

  Vocht in een woning of bedrijfspand kan voor veel problemen zorgen. Verf dat afbladdert, plafondelen die naar beneden komen, schimmel en rottende vloerdelen zijn vaak geconstateerde gevolgen van te veel vocht in een afgesloten ruimte. U wilt er bij de aankoop van een woning of bedrijfspand zeker van zijn dat dit soort gebreken niet aanwezig zijn óf kunnen ontstaan. Daarom kunt u het beste een vochtonderzoek uit laten voeren tijdens een bouwkundig onderzoek. Dit onderzoek geeft u de zekerheid van een vocht en schimmelvrije woning.

  Kosten Bouwkundig onderzoek

  De kosten voor een bouwkundig onderzoek lopen uiteen. Bij Keuringsdienst voor Wonen kunt u dan ook zelf samenstellen welke onderdelen u wilt opnemen in het onderzoek. Wel is er een aantal zaken dat wij standaard uitvoeren. Wilt u weten wat het beste bij u past, neem dan contact met ons op middels het telefoonnummer 085 – 016 04 40 of stuur ons een bericht middels de website of e-mail

  Bouwtechnisch onderzoek en NHG

  De rapportages van Keuringsdienst voor Wonen worden erkend door de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen, de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en alle financiële instellingen die geregistreerd staan bij de Autoriteit Financiële Markten. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

  Extra opties

  Bij Bouwtechnisch onderzoek kunt u er ook voor kiezen om een taxatie voor het huis uit te laten doen.

  Bouwkundig Onderzoek Amsterdam?

  Keuringsdienst van Wonen heeft haar kantoor in de hoofdstad maar voert door de gehele Randstad bouwkundige onderzoeken uit. Kortom, heeft u een bouwkundig onderzoek nodig in bijvoorbeeld Den Haag, Rotterdam, Haarlem of Utrecht? neem dan contact op! Voor meer informatie over het werkgebied zie: werkgebied Keuringsdienst voor Wonen.

 • Vrijblijvende offerte aanvragen

  We nemen binnen 24 uur contact met je op om je aanvraag door te nemen.