Ga naar inhoud
Home Blog Rabobank verliest marktaandeel op hypotheekmarkt

Rabobank verliest marktaandeel op hypotheekmarkt

De markt voor hypothekenaanbieders is flink in beweging. De grootste hypotheekanbieder van Nederland, de Rabobank, is procentueel gezien de grootste daler van vorig jaar. “Absoluut gezien was de Rabobank afgelopen jaar nog altijd de grootste speler in de markt, maar door de groei van de markt wordt zij ingehaald door de concurrentie”, meldt IG&H in de hypotheken update.

rabobank

Op de Nederlandse hypotheekmarkt waren NIBC, de Achmea Hypotheekbank en Florius de partijen die in 2014 de grootste procentuele stijging doormaakten. Rabobank was koploper onder de groep dalers (het marktaandeel van deze bank daalde met 2,9 procent). Onder de dalers bevonden zich ook ASR Bank (-1,9 procent) en Argenta (-1,8 procent).

Toenemende concurrentie
In het vierde kwartaal van 2014 waren er op de Nederlandse markt 18 partijen met een marktaandeel van meer dan 0,5 procent actief. “Dit aantal ligt normaliter rond de 15. Het wordt komend jaar dan ook interessant om te volgen hoe de toenemende concurrentie in de hypotheekmarkt gaat uitpakken.”
IG&H Consultancy & Interim meldt verder dat de totale hypotheekmarkt in 2014 met maar liefst 33 procent is gestegen ten opzichte van 2013 tot 48,5 miljard euro.”Het aantal transacties is flink toegenomen en ook de huizenprijzen zijn weer licht gestegen.”

BRON: vastgoedactueel.nl