Opleveringskeuring nieuwbouw

Uw nieuwbouwhuis wordt opgeleverd. Een spannend moment na vaak een lange periode van wachten. Zorgeloos de sleutel in ontvangst nemen is vaak het uitgangspunt, maar helaas is dat niet altijd het geval. Laat daarom een opleveringskeuring voor uw nieuwbouw uitvoeren door bouwkundig adviesbureau Keuringsdienst voor Wonen. Door de voorschouw weet u zeker of er eventuele bouwkundige gebreken te vinden zijn in uw nieuwe woning.

Visueel onderzoek met rapportage

De opleveringskeuring wordt uitgevoerd door één van onze bouwkundige inspecteurs, die de woning op basis van een visueel onderzoek beoordeelt op alle essentiële punten. Wij begeleiden u bij de oplevering van uw nieuwbouwwoning. Met onze duidelijke en uitgebreide rapportage over eventueel geconstateerde gebreken. De aannemer heeft hierna de gelegenheid om de gebreken te herstellen.

Waar controleren wij op bij opleveringskeuring nieuwbouw ?

  • Uitvoering van het meer- of minderwerk
  • Zijn de vastgelegde punten verholpen tijdens de voorschouw?
  • Technische gebreken
  • Schoonmaak
  • Afwerking en/of beschadigingen

De kosten van een opleveringskeuring Nieuwbouw

Voor een standaard opleveringskeuring rekenen wij € 195,00. Daarnaast hebben we nog enkele extra diensten die u erbij kunt afnemen voor extra zekerheid:

Thermografie in de woning (+€35,-)

Er zijn verschillende redenen om thermografie te laten uitvoeren. Bijvoorbeeld wanneer u vloerverwarming heeft en wilt weten of deze eigenlijk wel goed werkt. Of als u wilt weten of er nog ergens in huis een lekkage te vinden is. Tijdens de opleveringskeuring kunnen we door middel van thermografie de situatie in kaart brengen voor u. Een warmtebeeldcamera laat zien wat de temperaturen zijn. Wilt u hier bewijs van? Geef tijdens uw bestelling aan dat u een thermogram wilt ontvangen. Dat is een visuele weergave van de actuele temperaturen op de desbetreffende plaatsen. De extra kosten hiervan zijn €35,-

Zo gaat de keuring na oplevering in zijn werk

Nadat u onze bouwkundig inspecteur voor de woning ontmoet, controleert u samen of er gebreken te zien zijn. Het hele huis wordt gecontroleerd, van boven naar beneden en van binnen naar buiten. U kunt uiteraard zelf uw bedenkingen over meerwerk of bepaalde onderdelen van de woning al kenbaar maken. Ook kunt u tijdens de opleveringskeuring vragen stellen die u heeft op bouwkundig gebied.

Per ruimte noteert de bouwkundig inspecteur of er eventuele gebreken worden gevonden en welke dat zijn. Na afloop krijgt u per e-mail een rapport met de bevindingen die tijdens de keuring zijn geconstateerd. Klik hier om meer te lezen over onze werkwijze.

Maak direct een afspraak voor een opleveringskeuring Nieuwbouw

Wilt u zeker weten dat uw nieuwbouwwoning geen bouwkundige verbreken vertoont? Maak dan een afspraak voor een opleveringskeuring. Een ervaren expert van de Keuringsdienst voor Wonen. Gun uzelf de rust die bij een oplevering hoort.

Kosten opleveringskeuring nieuwbouw

Onderdeel Toelichting Tarief Bestellen
Opleverkeuring 1 woning €195,- Bestellen
Opleverkeuring meerdere woningen Prijs opaanvraag Vraag offerte aan