Ga naar inhoud
Home Blog Vertrouwen woningmarkt stijgt nog altijd

Vertrouwen woningmarkt stijgt nog altijd

Het vertrouwen van huizenkopers in de woningmarkt neemt nog altijd toe. Dat komt mede door de lage hypotheekrente. Ook het ruime koopaanbod maakt kopers enthousiast.

Dat stelt de Vereniging Eigen Huis (VEH) op basis van eigen onderzoek. De zogenoemde Eigen Huis Marktindicator, die de belangenorganisatie samen met de TU Delft ontwikkelde, kwam vorige maand uit op 100 tegen 98 in de voorgaande maand augustus. Daarmee is september de 21e maand op rij dat de indicator stijgt.

Met 100 punten is het vertrouwen van huizenkopers neutraal. De stemmingsindicator, die loopt van 0 tot 200, heeft sinds de introductie in 2004 nooit zo hoog gestaan.
”Het negatieve sentiment onder huizenkopers is verdwenen”, concludeert Eigen Huis.

Dieptepunt
De stemmingsindicator bereikte met 51 punten een dieptepunt in december 2012, 4 jaar nadat de economische crisis had ingezet
Het toegenomen consumentenvertrouwen blijkt ook uit de verkoopcijfers. Volgens de meest recente cijfers van het Kadaster werden in augustus 23,6 procent meer woningen verkocht dan in dezelfde maand vorig jaar. 12.328 woningen kregen een nieuwe eigenaar.

Bron: ANP