Ga naar inhoud
Home Blog 35 miljoen voor energiebesparing VvE’s

35 miljoen voor energiebesparing VvE’s

Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) krijgen een energiebespaarfonds van 35 miljoen euro. Daaruit kunnen de VvE’s voordelig geld lenen voor isolatiemaatregelen. Daarnaast maakt minister Blok bekend dat bezitters van appartementen vanaf 2017 verplicht worden maandelijks geld storten in de kas van de VvE.
Minister Blok heeft deze maatregelen 1 december bekend gemaakt op het jaarcongres van VvE Belang, de koepelorganisatie van VvE’s. Hij constateert dat een derde van de VvE’s in Nederland niet goed functioneert. Door de verplichte bijdrage aan de VvE-kas, kunnen de woonlasten van verschillende huiseigenaren stijgen met enkele tientjes per maand. De maatregel moet er toe lijden dat onwillige eigenaren gedwongen worden mee te betalen aan het onderhoud en de energetische verbetering van hun complex.

Wanbetalers
De Vereniging Eigen Huis (VEH) heeft positief gereageerd op de maatregelen. Het is goed dat VvE-leden nu de mogelijkheid krijgen om naar de rechter te stappen om een betaling van wanbetalers af te dwingen, vindt Arianne Timmerman, juridisch specialist bij de vereniging.

BRON: Renda