Ga naar inhoud
Home Blog 5 redenen om verduurzaming van je nieuwe woning mee te financieren
5 redenen om verduurzaming woningen mee te financieren

5 redenen om verduurzaming van je nieuwe woning mee te financieren

Sta je op het punt een huis te kopen en wil je het graag zo duurzaam en energiezuinig mogelijk hebben? Zoals je ongetwijfeld weet, rijzen de energieprijzen de pan uit. Het einde van de stijgingen is nog niet in zicht. Dat is al reden genoeg om verduurzaming serieus te nemen. Daarnaast zijn er nog meer sterke argumenten om zo snel mogelijk te starten met verduurzamen en niet te wachten tot na je verhuizing. We zetten de 5 belangrijkste redenen om je woning direct na aankoop te verduurzamen op een rij.

Profiteer direct van een lagere energierekening

Of het nu gaat om zonnepanelen, isolatie of een warmtepomp: laat je jouw duurzame vernieuwingen installeren voordat je gaat verhuizen, dan profiteer je al vanaf dag 1 van een lage energierekening. Een zwaarwegende reden in deze tijd van hard stijgende energiekosten. Hoe duurzamer je woning vanaf het begin is, hoe minder energiekosten je vanaf dag 1 betaalt.

Je woning is klaar voor de toekomst

Verduurzaam je jouw nieuwe huis, dan ben je klaar voor de toekomst. Zo wil de Nederlandse overheid dat we vanaf 2050 in principe niet meer koken en stoken op gas. In 2030 moet de uitstoot van broeikasgassen al gehalveerd zijn. Dat lijkt allemaal nog ver weg, maar de tijd gaat snel. Het is verstandig om je tijdig op toekomstige ontwikkelingen voor te bereiden.

Geen overlast van intensieve werkzaamheden

Ook om praktische redenen is het handig om met duurzaamheidsaanpassingen te starten voordat je gaat verhuizen. Stel dat je in je woning trekt en er moet nog weken of maanden geklust worden? Dat is voor de meeste mensen verre van ideaal. Je hebt langere tijd last van minder privacy, meer geluidsoverlast, stof en nog veel meer zaken die je woongenot negatief beïnvloeden. Regel je de financiering en uitvoering van verduurzaming op tijd, dan kun je het zo inplannen dat al het kluswerk achter de rug is wanneer je gaat verhuizen.

Financier je investeringen direct mee

Direct meefinancieren van je kosten voor verduurzaming is veel makkelijker dan wanneer je dit achteraf alsnog wilt regelen. Bij het afsluiten van de hypotheek voor je nieuwe huis, kun je extra geld lenen zonder dat je hiervoor extra inkomen hoeft aan te tonen. Zo heb je direct kapitaal, waarmee je serieuze verbeteringen kunt doorvoeren.

Meefinancieren voordeliger dan een persoonlijke lening

De rente stijgt weer de laatste tijd, na een lange periode van zeer lage rente. Het is dus weer verstandig op de rentetarieven te letten. De rente die je voor je hypotheek betaalt, is altijd lager dan de rente van een persoonlijke lening. Reden te meer dus, om de verduurzaming van je nieuwe woning direct mee te financieren bij het afsluiten van de hypotheek voor je nieuwe woning.

Waarom het energielabel van je woning belangrijk is

Bij het kopen van een nieuw huis is het erg belangrijk om op het energielabel te letten. Hoe hoger de waarde van het label – A is de hoogste waarde, G de laagste – hoe duurzamer de woning. Dat betekent dus ook dat hoe hoger de waarde op het energielabel van je nieuwe woning is, des te minder je waarschijnlijk hoeft te investeren.

Wat houdt het energielabel precies in? Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig een woning of gebouw is. Op het energielabel staat een waarde van A (meest energiezuinige woningen) tot en met G (minst energiezuinige woningen). Categorie A is uitgebreid met A+ tot en met A++++ voor de allerzuinigste woningen.

De voordelen van een goed energielabel

Hoe duurzamer je nieuwe woning, des te lager je energiekosten. Daarnaast biedt een hoge waarde op je energielabel nog meer voordelen:

  • Je woning stijgt in waarde.
  • Je ontvangt verbeteradviezen op maat, om de energieprestaties nog verder te verbeteren.
  • Je draagt bij aan meer duurzaamheid en een beter klimaat.
  • Mocht je ooit de woning willen verkopen, dan is het fijn om te weten dat je een woning met een hoogwaardig energielabel sneller verkoopt.

Lees hier alles wat je moet weten over een energielabel voor woningen.

Meer weten over verduurzaming van je woning?

Wil je meer weten over verduurzaming van je woning of over het energielabel? Neem contact met ons op. Stuur een e-mail naar info@keuringsdienstvoorwonen.nl of bel naar 085 – 016 04 40.