Ga naar inhoud
Home Blog Starterscafé voor Woonstarters in Alkmaar wederom succesvol

Starterscafé voor Woonstarters in Alkmaar wederom succesvol

Keuringsdienst voor Wonen

ALKMAAR – Afgelopen donderdag 26 maart was het druk in de Hofbar Heeren van Sonoy in Alkmaar. Hier werd wederom het Starterscafé gehouden, het beginpunt voor de startende woningzoeker. Door de huidige ontwikkelingen op de woningmarkt blijken starters veel vragen te hebben. Het Starterscafé is door 42 mensen bezocht die informatie hebben kunnen inwinnen bij een hypotheekadviseur, makelaar, notaris en de keuringsdienst voor wonen.

“In navolging van de vorige Starterscafés in Alkmaar is ook deze bijeenkomst enorm goed bezocht met 42 bezoekers”, aldus Stichting Starter. “Het blijkt voor starters effectief te zijn om in een café deskundigen te ontmoeten in plaats van met ieder los een afspraak te maken op kantoor”. Duidelijk spreekt een laagdrempelige locatie als in het café deze doelgroep aan.

De aanwezige deskundigen namen de tijd om starters 1 op 1 te woord te staan en ze te voorzien van informatie waar ze echt op zitten te wachten. Een starter weet vaak niet wat de mogelijkheden voor zichzelf zijn met name door de huidige
ontwikkelingen op de woningmarkt, zoals de aanscherping van de hypotheekregels. Door de starter persoonlijk hierover te informeren is er vaak toch meer mogelijk dan men denkt.

Stichting Starter organiseert regelmatig Starterscafés waar woonstarters geïnformeerd worden over alle fases die komen kijken bij het kopen van een woning. Dit Starterscafé gemist? Hou dan de site vanwww.stichtingstarter.nl in de gaten, hier worden de data voor komende Starterscafés in de regio Alkmaar op vermeld.

Bron: Dichtbij.nl
Foto: Stichting Starter