Ga naar inhoud
Home Blog Waarom zijn 2D/3D plattegronden zo belangrijk?
Waarom zijn 2D/3D plattegronden zo belangrijk?

Waarom zijn 2D/3D plattegronden zo belangrijk?

Opvallen tussen de vele woningen die worden aangeboden, hoe doet u dat? Natuurlijk trekken mooie foto’s de aandacht, maar het kan nog beter. Plattegronden zijn namelijk ook heel belangrijk. Geen gewone, maar mooi gestylde plattegronden in 2D en 3D. Hiermee brengt u uw woning op een unieke wijze tot leven en verleidt u potentiële huurders of kopers tot het plannen van een bezichtiging. 2D/3D plattegronden zijn tegenwoordig een must om u te onderscheiden op de woningmarkt. In deze blog leest u waarom.

2D versus 3D

Tussen 2D en 3D visualisaties zit een groot verschil. Een 2D plattegrond is standaard en erg praktisch. Aan de hand van een schaal kunnen geïnteresseerden zien hoe groot verschillende ruimtes zijn en wat waar komt te staan. De legenda geeft de betekenis van symbolen weer, zoals een trap of een bepaalde soort muur. Het ontbreekt zo’n plattegrond vaak aan sfeer waardoor het moeilijk is voor geïnteresseerden om een realistisch beeld van de ruimtes te krijgen. Daar brengen 3D plattegronden verandering in. Hiermee zien potentiële huurders of kopers hoe een woning er ingericht uitziet, maar dan getekend in een 3D programma. Ze zien kleur, meubels, vloeren en krijgen zo in één oogopslag een totaalbeeld van de mogelijkheden.

De voordelen van 2D en 3D plattegronden

2D en 3D visualisaties zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Dat komt omdat mensen visueel ingesteld zijn en met de moderne techniek is er steeds meer mogelijk. De belangrijkste redenen om 2D/3D plattegronden te laten maken hebben we op een rijtje gezet:

1. Duidelijk overzicht van de mogelijkheden

U kunt een inrichting maken met meubels, vloeren en andere objecten. Ook kunt u verschillende materialen laten zien in de woonkamer of badkamer. Zo schetst u een duidelijk beeld van hoe de woning ingericht kan worden. De plattegrond wordt voorzien van maatvoering zodat de geïnteresseerde gelijk ziet of zijn/haar bankstel in de woning past. Omdat u de plattegrond veel aantrekkelijker maakt is het logisch dat de woningpresentatie langer en intensiever bekeken wordt.

2. Geïnteresseerden maken sneller een bezichtigingsafspraak

Potentiële kopers willen graag helderheid voordat ze een bezichtiging plannen. Door 2D/3D plattegronden kunt u potentiële kopers verleiden. Voorafgaand aan de bezichtiging denken ze al na over de inrichting van de woning. Zo raken ze betrokken waardoor de drempel om een bezichtiging aan te vragen lager is.

3. Hogere rankings op Funda

Funda bepaalt de volgorde van woningen onder andere op basis van het aantal foto’s, wel of geen toppositie en extra presentatieproducten. Dit kan een video zijn, maar ook een 3D plattegrond valt hieronder. Door dit product aan te bieden rankt uw woning hoger op Funda en bent u beter vindbaar. Laat u niet afschrikken door de eventuele kosten die verbonden zijn aan het plaatsen van uw plattegrond. Door het grote woningaanbod is het belangrijk dat u snel gevonden wordt en een 2D/3D plattegrond draagt daaraan bij. Het is de investering dus zeker waard!

2D/3D plattegrond laten maken

Nu we weten dat 2D en 3D visualisaties van een woning heel waardevol zijn, is het tijd om ze te gaan ontwikkelen. Bij Keuringsdienst voor Wonen zorgen we voor een compleet plaatje. Dat betekent dat we gratis uw tuin intekenen, meubilair plaatsen en u kunt zelf wijzigingen aanbrengen. Ook ontvangt u een uitgebreid NEN 2580 meetrapport. Hiermee kunnen we zeer realistische beelden leveren, met de juiste sfeer die past bij uw woning. Het eindresultaat is altijd een totaalbeeld dat aansprekend en overtuigend is.

Wilt u ook opvallen met een 2D/3D plattegrond? Bij Keuringsdienst voor Wonen kunnen we deze snel leveren, onder ideale omstandigheden al binnen 2 werkdagen. Vraag een vrijblijvende offerte aan of neem gerust contact met ons op voor meer informatie.