Ga naar inhoud
Home Bouwkundige keuring Hillegom
 • Bouwkundige keuring Hillegom

  Bouwkundige keuring laten uitvoeren in Hillegom

  Een woning kopen in Hillegom is een belangrijke stap in je leven. Logischerwijs heb je in dat geval behoefte aan zekerheid, bijvoorbeeld over de technische staat van het huis. Met een bouwkundige keuring krijg je deze zekerheid. Je ontvangt een bouwkundig rapport waarin staat welke herstelwerkzaamheden er eventueel moeten plaatsvinden om de woning te kunnen betrekken.

  Onze inspecteur keurt de woning op de belangrijkste bouwkundige onderdelen. Er wordt vooral gekeken naar de huidige staat, waarnaar dit wordt vastgelegd in het rapport. Het rapport omvat daarnaast foto’s en een kostenplaatje van het achterstallig onderhoud en het onderhoud voor de 5 jaar erna. Binnen 2 werkdagen mag je het rapport per mail verwachten.

  Woningen in Hillegom

  Hillegom heeft voor ieder wat wils. Er zijn zowel authentieke arbeiderswoningen te vinden, als riante villa’s in ruim opgezette en geliefde wijken. Ook zie je er veel bollenvelden. Een combinatie dus van oudere maar ook nieuwe huizen. Op welke woning jouw oog ook gevallen is, een bouwkundige keuring is zeker aan te raden. Zo ontdek je gebreken bij nieuwe woningen (kapotte vloerverwarming) en oudere woningen (isolatieproblemen).

  Bouwkundige keuring Hillegom & NHG

  Wellicht vraag je je af of een bouwkundige keuring verplicht is. We raden het zeker aan, maar het is niet verplicht. Bij het aanvragen van een NHG-hypotheek kan er wel om gevraagd worden. Onze rapportages worden erkend door de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen, de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en alle financiële instellingen die geregistreerd staan bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Is er sprake van achterstallig onderhoud bij de taxatie? Ook dan is het rapport verplicht.

  Controlepunten tijdens de keuring

  Wij zullen tijdens de bouwkundige inspectie controleren op de volgende onderdelen (indien van toepassing en/of toegankelijk).

  Zo gaan wij te werk

  Voor iedere bouwkundige keuring gaan wij op dezelfde manier te werk. Allereerst maak je een afspraak. Vervolgens zal de bouwtechnische inspecteur voor de woning met je afspreken op de geplande datum. Samen controleer je de bouwkundige onderdelen op basis van een lijst. Heb je vragen? Stel ze gerust aan de inspecteur. De keuring duurt ongeveer 1,5 uur. Je ontvangt een bouwkundig rapport met daarin alle gebreken. Deze kun je gebruiken bij het afsluiten van een NHG-hypotheek of om sterker te staan als je onderhandelt over de koopwaarde.

  Bouwkundige keuring Hillegom – de voordelen

  • Maak meer kans bij een vraagprijs onderhandeling
  • Gebruik de uitkomst van de keuring als ontbindende voorwaarde in het voorlopig koopcontract
  • Sluit met het rapport een hypotheek af met NHG
  • Ontvang een samenvattend rapport waarin alle gebreken zijn opgenomen

  Wil jij meer zekerheid?

  Extra optie 1: Thermografie / Warmtebeeldcamera

  In eerste instantie is niet te zien of vloerverwarming nog optimaal werkt. Met thermografie kunnen we zien of de verwarming onder de vloer gebreken vertoont. Ook lekkages kunnen we gemakkelijk herkennen. Wil je daarnaast energiezuinig wonen? Een goed geïsoleerd huis is van groot belang. Met behulp van deze methode kunnen we gaten in de isolatie opsporen zodat dit verholpen kan worden. Zo is er minder energie nodig om het huis warm te maken en te houden.

   

  Extra optie 2: NEN 2580 inmeten

  Over het precieze aantal m2 kan soms onduidelijkheid bestaan. Door inmeten gaan we onzekerheid uit de weg. We werken hierbij altijd volgens de NVM en NEN 2580 richtlijnen.

   

  Extra optie 3: Specialistisch onderzoek

  Het specialistische onderzoek is als het ware een verlengstuk van een bouwkundig onderzoek. Tijdens deze keuring wordt er zowel aandacht besteed aan de visuele controle, de staat van de fundering en hoe goed de woning geïsoleerd is.

   

  Extra optie 4: Taxatie

  Laat jouw woning gelijk taxeren om te achterhalen wat de waarde is.

   

  Bouwkundige keuring Hillegom

  Voor een bouwkundige keuring Hillegom kun je bij Keuringsdienst voor Wonen terecht. Wij werken binnen een straal van 75 km vanaf het kantoor in Amsterdam. Zo ben je verzekerd van snelle service en prijsgarantie.

 • Vrijblijvende offerte aanvragen

  We nemen binnen 24 uur contact met je op om je aanvraag door te nemen.

Bouwkundige keuring Hillegom prijzen

OnderdeelToelichtingTarief
Bouwkundige keuringStandaard rapport€299,-
NEN 2580 inmetingExtra€75,-
Thermografische inpectieExtra€75,-
Rapportage per postExtra€25,-