Ga naar inhoud
Home Portfolio Warme- en koudeopnames
 • Warme- en koudeopnames

  Eisenhower flat

  In opdracht van Kops aannemers hebben ondersteuning geboden voor het projectmatig onderhoud aan de Eisenhowerflat in Egmond aan Zee.

   

  Het gaat hierbij om vier blokken met in totaal 72 drie,-/ vierkamerwoningen die met een lift toegankelijk zijn. De onderhoudswerkzaamheden houden globaal in dat het dak, gehele buitenschil, de entrees/trappenhallen, galerijen en natuurlijk de woningen aangepakt gaan worden. De dakbedekking wordt vervangen incl. aanpassen van de voedingen voor de ventilatie units, in de trappenhallen en op de galerijen worden alle (buiten)armaturen vervangen, de entrees worden voorzien van nieuwe bellentableaus met camera en in de woningen krijgt men een nieuwe videofoontoestel. In de woningen worden ook de elektra installatie aangepakt c.q. gerepareerd.

   

  Jonker van der Klein heeft voor Kops aannemers de volgende werkzaamheden uitgevoerd;

  • warme- en koudeopnames
  • gevelinspectie met thermografie (controle spouwisolatie)

  Gevelonderzoek met thermografie

  Wat is een thermografisch onderzoek?

  Met behulp van speciale apparatuur worden de temperaturen op verschillende plaatsen in de woning in kaart gebracht. Een warmtebeeldcamera, ook wel thermografische camera, meet op veilige afstand de temperatuurverschillen en registreert dit in beelden. Tijdens een thermografisch onderzoek wordt duidelijk waar onnodig energie verloren gaat.

   

  Een thermografisch onderzoek wordt gedaan wanneer men vermoedt dat er vocht- of temperatuurlekkages zijn.