Vloerinspectie
Uw vloer is een van de bouwkundige onderdelen die belangrijk zijn van uw woning. Of het nu gaat om een betonvloer of een houtenvloer in beide gevallen kan er sprake zijn van aantasting.
Wat komen wij tegen?
- Zwam
- Bruinrotschimmel
- Houtrot
- Houtworm en/of boktor
- Betonrot
- Corrosie vorm
- Onvoldoende ventilatie
- Bouwafval
- Verkeerd aangebrachte vloer- bodemisolatie
Manta- of Kwaaitaal vloeren
De Mantavloer of Kwaaitaalvloer is veel toegepaste prefab-beton systeemvloer, geproduceerd en toegepast van 1965 tot 1983.
Omdat er veel vraag was in deze periode werd in plaats van één keer per dag de elementen met beton te vullen, de dagproductie versneld en verdubbeld om calciumchloride aan de betonmortel toe te voegen (calciumchloride is een bepaald zout). Dit werd niet bij alle elementen toegevoegd, hierdoor kan het voorkomen dat bij de ene vloer de schade groter is dan bij de andere vloer of zelfs helemaal geen schade aanwezig is.
De calciumchloride beïnvloedt de passiveringslaag (beschermlaag) rond het wapening, veroorzaakt putcorrosie in de wapeningsstaven en schade is pas laat zichtbaar.
Als een vloer op dit moment geen schade vertoont is het niet waarschijnlijk dat er nog schade ontstaat, tenzij de condities in de kruipruimtes veranderen, zoals de relatieve vochtigheid. Een hoge vochtigheid en hoge temperatuur versnellen het proces van corrosie.
Schade aan de betonvloer kan alleen ontstaan indien ten minste twee van de drie volgende factoren aanwezig zijn:
- Zuurstof kan indringen in de betonvloer
- Vocht kan indringen in de betonvloer
- De temperatuur in de kruipruimte moet hoger zijn dan + 5:°C
Wij inspecteren en rapporteren kwaaitaal- en mantavloeren conform CUR 79 klasse II.
Nehobo of olle baksteen vloeren
De NeHoBovloeren is een toegepaste holle keramische bouwstenen systeemvloer, geproduceerd en toegepast tussen 1956 tot 1984.
De vloer bestaat uit gemetselde oranje keramische stenen met daartussen voegen, waarin een wapeningsstaaf is aangebracht.De wapening is vooral bedoeld om de trekkracht in de vloer op te nemen. Die trekkrachten treden veelal onder in de systeemvloer op, daarom bevindt zich daar dan ook de meeste wapening. Door carbonatatie of chloride roest de wapening weg en kunnen de trekkrachten niet meer voldoende worden opgenomen.
Door het corrosieproces zet de wapening uit en drukt de omliggende mortel en stenen stuk. De draagkracht van de elementen neemt af en de vloer kan bezwijken.
Het is duidelijk dat deze schade de veiligheid en het functioneren van de vloer negatief beïnvloedt.Vrijblijvende offerte aanvragen
We nemen binnen 24 uur contact met je op om je aanvraag door te nemen.
Onderzoek methode
Wij kunnen vloerinspectie uitvoeren op diverse manieren:
Vloerinspectie
Inspectie, waarbij inspecteur in de kruipruimte gaat (minimaal 40cm vrije hoogte)
- Inspectie, waarbij camerawagen wordt ingezet (minimaal 20cm vrije hoogte)
In beide gevallen dient er een kruipluik/inspectieluik aanwezig te zijn. Is er geen kruipluik/inspectieluik dan kunnen wij tijdens de inspectie een kruipluik/inspectieluik aanbrengen. Vraag naar de kosten en mogelijkheid tijdens uw bestelling.
De inspectie in 4 stappen:
- De inspecteur komt op het afgesproken moment naar het pand dat u geïnspecteerd wilt hebben.
- Voor afgaand aan de inspectie, zal de inspectie methode besproken worden.
- Na de inspectie op locatie werken wij het rapport op kantoor verder uit. U krijgt vervolgens het rapport digitaal toegestuurd, compleet met foto:´s en duidelijke teksten.
- U betaalt bij ons altijd achteraf ! U ontvangt de digitale factuur binnen 5 werkdagen na ontvangst van het rapport.
Onze prijzen
Onderdeel | Toelichting | Tarief | Bestellen |
---|---|---|---|
Vloernspectie | Specialitisch onderzoek | Vanaf € 400,- | Vraag de offerte aan |