Ga naar inhoud
Home Werkwijze opleveringskeuring

Werkwijze opleveringskeuring

Hoe voert Keuringsdienst voor Wonen een opleverkeuring uit?

Stap 1: Bestellen opleverkeuring

U kunt via de website een: opleverkeuring: bestellen: of neem telefonisch contact met ons op via 085 – 016 04 40. U kunt aangeven wanneer u de oplevering wilt laten plaats vinden.. Wij kunnen binnen 3 dagen een afspraak inplannen en binnen 2 werkdagen ontvangt u digitaal het schaduw rapport inclusief factuur.

 

Wilt u de afspraak wijzigen of annuleren?
U kunt de afspraak 48 uur voorafgaand aan de bouwkundige keuring kunt u de afspraak kosteloos wijzigen. U kunt de wijziging van de bouwkundige keuring doorgeven per email of via telefoonnummer 085-016 04 40.

 

Voorwaarden
Wanneer u: de opleverkeuring keuring besteld via Keuringsdienst voor Wonen, dan zijn de algemene voorwaarden van toepassing. U kunt: hier: de algemene voorwaarden voor de oplever keuring rustig op u gemak doornemen.

Stap 2: voorschouw of een oplevering

Een vooroplevering oftewel de voorschouw vindt een paar weken plaats voor de officiële oplevering. De gebreken die tijdens de voorschouw worden genoteerd kunnen in de periode tot de oplevering worden verholpen. Tijdens de oplevering is er een grote kans dat er weinig of geen opleverpunten meer aanwezig zijn in de woning. Ook kunt u meer- en minderwerk lijsten meenemen naar de opname. Onze inspecteurs controleren of de werkzaamheden overeenkomen met de technische tekeningen.

 

Combinatie voorschouw en opleverkeuring

Het is mogelijk om een gecombineerde afspraak bij ons in te plannen. Hierbij wordt de voorschouw en de opleverkeuring uitgevoerd door Keuringsdienst voor Wonen. Het is ook mogelijk dat u de voorschouw wilt laten uitvoeren maar wellicht ook de opleverkeuring. Wij adviseren dan om eerst de voorschouw uit te laten voeren en mocht het zijn dat er ernstige gebreken of grootschalig onjuist uitgevoerde werkzaamheden voorkomen dan kunt u ook op moment van opname bespreken met een van onze inspecteurs om de opleverkeuring ook door ons uit te laten voeren.

 

Collectieve oplevering of voorschouw?

De kans is groot dat uw nieuwbouw buren ook geïnteresseerd zijn in een voorschouw, opleverkeuring of een combinatie van deze 2 diensten. U kunt door ons een aanbieding laten opmaken met daarin kortingen aan de hand van het aantal aangemelde woningen. Deze korting geld voor al u zelf en al uw nieuwbouwburen.

Stap 3: schaduw rapport

Na de uitgebreide mondelinge toelichting bij de vooroplevering of opleverkeuring stelt de bouwkundige een schaduw rapport op met daarin zijn bevindingen, deze wordt vergeleken met het proces-verbaal van de aannemer.

Binnen 48 uur na de keuring, met uitzondering van de zon- en feestdagen, ontvangt u dit bouwkundig rapport met factuur per e-mail.