Ga naar inhoud
Home Blog Megaclaim van woningeigenaren tegen de NAM

Megaclaim van woningeigenaren tegen de NAM

De eigenaren van inmiddels 100.000 woningen in het Groningse aardbevingsgebied slepen de NAM voor de rechter. Ze willen dat de NAM de waardedaling van woningen, veroorzaakt door aardbevingen, direct vergoedt. De eigenaren, 700 particulieren en 12 woningcorporaties, hebben zich verenigd in de Stichting WAG.

Afgelopen maanden sloten zich nog zes woningcorporaties bij de WAG (Waardevermindering door Aardbevingen Groningen) aan. De rechtbank besloot onlangs de zaak van de particulieren samen te voegen met die van de woningcorporaties. Daardoor gaat het nu om een megazaak, zegt WAG-advocaat Pieter Huitema donderdag.

Volgens Huitema is de waardedaling van woningen in het aardbevingsgebied opgelopen tot 2 miljard euro. Woningeigenaren kunnen nu pas aanspraak maken op een financiële compensatie van waardevermindering na verkoop van hun huis. „Maar veel mensen krijgen hun woning juist door die aardbevingen niet verkocht. Zij zitten dus met een groot probleem”, zegt Huitema. De advocaat verwacht dat de zaak volgend voorjaar voor de rechter komt.

 

BRON: Telegraaf