Ga naar inhoud
Home Blog Rabobank positief over herstel woningmarkt

Rabobank positief over herstel woningmarkt

De Rabobank is positief gestemd over de ontwikkeling van de woningmarkt.

Dit ondanks het feit dat de schenkingsvrijstelling en de starterslening volgend jaar worden versoberd. Dat stelde het economisch bureau van de bank in een donderdag verschenen kwartaalrapport.

Dit jaar worden naar verwachting 145.000 huizen verkocht en stijgen de huizenprijzen gemiddeld 1 procent vergeleken met vorig jaar. Volgend jaar komen de huizenverkopen waarschijnlijk uit tussen de 145.000 en 165.000, bij een gemiddelde prijsstijging van 1,5 tot 3,5 procent.

Het herstel van de economie, het toenemende consumentenvertrouwen en de lage hypotheekrente hebben volgens Rabobank een sterker effect op de woningmarkt dan ,,negatieve factoren als de beëindiging of versobering van stimuleringsmaatregelen”. Ook het feit dat veel huizen nog altijd ‘onder water’ staan, staat het aantrekken van de woningmarkt niet in de weg, concluderen de onderzoekers.

Rabobank is een van de grootste hypotheekverstrekkers van Nederland. De hypotheekrentetarieven zijn medio 2011 fors gedaald naar historisch lage percentages. Het ligt niet in de verwachting dat deze komend jaar weer sterk gaan stijgen.

Door: ANP