Ga naar inhoud
Home Blog Kosten taxatie huis: alles wat je moet weten
Woning laten taxeren voor lagere hypotheeklasten

Kosten taxatie huis: alles wat je moet weten

Wanneer jij van plan bent om je huis te verkopen of juist een huis te kopen, is een van de stappen die hierbij van belang zijn: een taxatie. In deze blog nemen we je mee over wat een taxatie is en wat de kosten zijn voor de taxatie van je huis. Zo ben jij goed voorbereid wanneer het moment daar is. Lees meer over je huis taxeren en de kosten ervan!

Wat is een taxatie?

Eerst het begin: want wat is een taxatie precies? De betekenis van taxatie is eigenlijk simpel gezegd: een professionele beoordeling van de waarde van een huis. Een taxatie wordt gedaan door een gecertificeerde taxateur, die een grondige inspectie van het huis uitvoert en vervolgens een taxatierapport opstelt waarin de geschatte waarde van het huis wordt vermeld.

Factoren die invloed kunnen hebben op taxatie huis kosten

De kosten van een huis laten taxeren zijn afhankelijk van een aantal factoren. Wij zetten ze voor je op een rijtje:

  • Locatie van je huis: woon jij bijvoorbeeld in een gebied waar er sprake is van een hogere vastgoedwaarde? Dan kan het zijn dat kosten van de taxatie van je woning hoger zijn.
  • Reden voor een taxatie: het verschilt per doel wat de kosten kunnen zijn, dus in dit geval kan het afhangen of je besluit te taxeren voor het kopen, verkopen of herfinancieren van je woning of dat het vereist is voor een hypotheekaanvraag.
  • Grootte van het huis: hoe groter de woning en hoe meer voorzieningen er zijn, des te hoger de taxatie kosten van de woning kunnen zijn.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een taxatie van je huis?

Wil jij je huis laten taxeren? Dan kun je gemiddeld rekening houden met een bedrag tussen de €250 – €600. Dit hoeft echter niet zo te zijn, omdat de specifieke kosten kunnen afhangen van bovenstaande factoren.

Benieuwd naar de exacte taxatiewaarde en kosten voor jouw woning? Laat een erkende taxateur van Keuringsdienst voor Wonen ernaar kijken! 

Keuringsdienst voor Wonen voor jouw taxaties

Bij Keuringsdienst voor Wonen streven we naar een persoonlijke en klantgerichte benadering van elke woningtaxatie. We geloven dat deze aanpak het verschil maakt. Daarom bieden we een vaste contactpersoon gedurende jouw hele project, zodat je altijd weet waar je aan toe bent en direct kunt schakelen wanneer dat nodig is. Of het nu gaat om individuele rapporten of om taxaties voor complexe projecten, wij staan ​​klaar om met dezelfde toewijding en zorg aan de slag te gaan. Onze rapporten worden nauwkeurig opgesteld en snel geleverd, zodat je zonder vertraging verder kunt met jouw plannen.

Ontdek de mogelijkheden en vraag een vrijblijvende offerte aan!