Ga naar inhoud
Home Blog Prijsstijging koopwoningen zet in februari door

Prijsstijging koopwoningen zet in februari door

Bestaande koopwoningen zijn in februari 2,4 procent duurder geworden vergeleken met dezelfde maand een jaar eerder.

Dat blijkt vrijdag uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster. Het is voor de elfde maand op rij dat de huizenprijzen stijgen ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder.

De gemiddelde prijs van afgelopen maand komt nu overeen met die van juni 2003. De huizenmarkt bereikte in juni 2013 het dieptepunt, sindsdien is er lichte verbetering zichtbaar.

Vergeleken met die laagste, gemiddelde prijs in 2013, zijn koopwoningen in februari 3,9 procent meer waard geworden, maar het verschil met het toppunt van de markt, in augustus 2008, is met 18,4 procent nog steeds groot.

Aantal koopwoningen
Eerder deze week werd door het Kadaster bekendgemaakt dat het aantal verkochte koopwoningen in februari is gestegen. Afgelopen maand werden er 11.697 woningen verkocht, een stijging van 16,6 procent ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder.

Ondanks die stijgende lijn is ook hier het niveau van voor de crisis nog niet bereikt. In februari 2008, ten tijde van het hoogtepunt van de woningmarkt, werden ruim 15.000 woningen verkocht.

BRON: NU.nl