Ga naar inhoud
Home Bouwkundige keuring Gouda
 • Bouwkundige keuring Gouda

  Bouwkundige keuring laten uitvoeren in Gouda

  Bent u van plan om een woning te kopen in Gouda en is de technische staat u nog onbekend? Wilt u daarnaast niet voor onverwachtse kosten komen te staan? Met een bouwkundige keuring ontvangt u een bouwkundig rapport dat u meer zekerheid geeft. U heeft inzicht in de kosten van herstelwerkzaamheden die gedaan moeten worden om het huis woon klaar te maken.

   

  Het onderzoek omvat een visuele inspectie van de woning. Daarbij worden de belangrijkste bouwkundige onderdelen bekeken en de conditie ervan vastgelegd in een rapport. Deze krijgt u binnen 2 werkdagen toegestuurd per mail. Hierin kunt u de bevindingen lezen. Ook zijn de foto’s toegevoegd en een kostenindicatie van achterstallig onderhoud en onderhoud voor de komende 5 jaar.

  Woningen in Gouda

  Hoewel er nog steeds nieuwe huizen gebouwd worden is Gouda een vrij oude stad. Door de jaren heen zijn er verschillende bouwstijlen gehanteerd die kenmerkend waren voor een bepaalde tijd. Dit is terug te zien in kerken, gebouwen en woningen. Echter is er bij veel woningen in Gouda risico op funderingsproblemen. In de Crabethstraat bijvoorbeeld, waar panden verzakken door kapotte funderingen. Het is dus raadzaam om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren zodat u niet voor onverwachte herstelkosten komt te staan. Deze kosten kunnen flink oplopen.

  Bouwkundige keuring Gouda & NHG

  Een bouwkundig rapport is niet verplicht. Echter, bij de aanvraag van een NHG-hypotheek kan om een bouwkundig rapport gevraagd worden door de hypotheekverstrekker. Onze rapportages worden erkend door de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen, de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en alle financiële instellingen die geregistreerd staan bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Het rapport kan ook verplicht zijn als er bij de taxatie wordt geconstateerd dat er sprake is van achterstallig onderhoud.

  Waarop wordt gecontroleerd?

  Tijdens de bouwkundige keuring zullen de volgende onderdelen (indien van toepassing en/of toegankelijk) worden geïnspecteerd.

  Onze werkwijze

  Wilt u een bouwkundige keuring aanvragen, dan hanteren wij de volgende werkwijze. Eerst maken we met u een afspraak en spreken af op de geplande datum voor het huis. De bouwtechnische inspecteur heeft een lijst die u samen controleert. Daarnaast is het mogelijk om vragen te stellen. De totale duur van de keuring is ongeveer 1,5 uur. Aan het einde ontvangt u een rapport dat kan worden gebruikt voor de NHG, en wanneer u wilt onderhandelen over de koopwaarde.

  Bouwkundige keuring Gouda – de voordelen

  • De uitkomsten kunt u gebruiken bij de vraagprijs onderhandeling
  • Het resultaat kan gebruikt worden als ontbindende voorwaarde in het voorlopig koopcontract
  • Het rapport is geschikt voor hypotheken met NHG
  • Duidelijk overzicht van de gebreken

  Meer zekerheid?

  Extra optie 1: Thermografie / Warmtebeeldcamera

  Thermografie is zeer aan te raden wanneer er vloerverwarming aanwezig is in het huis. Zo kunt u vaststellen of deze nog goed werkt. Ook lekkages zijn gemakkelijk op te sporen. Wilt u energiezuinig leven? Een goede isolatie legt hiervoor de basis. Met thermografie brengen we in kaart waar de isolatie gebreken vertoont zodat deze gebieden kunnen worden aangepakt.

   

  Extra optie 2: NEN 2580 inmeten

  Inmeten wordt aangevraagd wanneer men zeker wil zijn van het aantal vierkante meters dat gekocht wordt. Dit gebeurt volgens NVM en NEN 2580 richtlijnen.

   

  Extra optie 3: Specialistisch onderzoek

  Dit onderzoek gaat net een stapje verder dan een bouwkundig onderzoek. Niet alleen wordt er een visuele controle uitgevoerd, er wordt ook gekeken naar de staat van de fundering. Een ander aandachtspunt is de isolatie van de woning.

   

  Extra optie 4: Taxatie

  U kunt de woning gelijk laten taxeren.

  Bouwkundige keuring Gouda

  Voor een bouwkundige keuring Gouda kunt u bij Keuringsdienst voor Wonen terecht. Wij werken binnen een straal van 75 km vanaf het kantoor in Amsterdam. Zo bent u verzekerd van snelle service en prijsgarantie.

 • Vrijblijvende offerte aanvragen

  We nemen binnen 24 uur contact met je op om je aanvraag door te nemen.

Prijzen Bouwkundige Keuring Gouda

OnderdeelToelichtingTarief
Bouwkundige keuringStandaard rapport€299,-
NEN 2580 inmetingExtra€75,-
Thermografische inpectieExtra€75,-
Rapportage per postExtra€25,-