Ga naar inhoud
Home Blog Huis nachtje uitproberen op Huizennacht

Huis nachtje uitproberen op Huizennacht

Huizenzoekers die het lastig vinden om de knoop door te hakken een woning te kopen, krijgen binnenkort een wel heel opmerkelijke mogelijkheid.

Nationale-Nederlanden organiseert op 17 oktober de eerste Nationale Huizennacht. Deze nacht hebben geïnteresseerden de kans om het huis van hun dromen eerst een nachtje uit te proberen.

Op deze manier kunnen ze ervaren hoe het is om in het huis te verblijven en dat geeft ze wellicht het laatste zetje om tot een definitieve aankoopbeslissing over te gaan, aldus het financiële concern.

Nationale-Nederlanden kreeg van hypotheekklanten vaak de opmerking dat één of twee huizenbezoeken van twintig minuten wel erg kort zijn voor het nemen van een belangrijke beslissing als het kopen van hun huis. Zo ontstond het idee van de Nationale Huizennacht.

Bij het evenement wordt samengewerkt met huizensite Funda van makelaarsorganisatie NVM. Beide partijen hopen dat veel makelaars en huizenverkopers mee zullen doen aan het initiatief, waar de komende weken actief campagne voor wordt gevoerd. Bij succes zal de Nationale Huizennacht vaker worden georganiseerd.

Bron: ANP